Пошук по сайту

Жити у Христі у ставленні до навколишньої природи

Жити у Христі у ставленні до створеного Богом світу – природи, під таким девізом пройшов четвертий день Міжєпархіального духовно-екологічного табору «Зелен-світ 4».

Представники молоді зі всієї України намагались протягом всього дня, починаючи від ранкової молитви та Святої Літургії, через послання Святого Письма та повчання отців-духівників та вихователів, застановитися і усвідомити екологічний вимір життя Церкви, а також переосмислити можливості особистого Життя у Христі через відповідальне ставлення до оточуючого світу.

СВІТЛИНИ

Вже традиційно кожен день починається із шикування учасників табору, винесення державного прапора, під час якого звучить  гімн України, зачитується розпорядок дня та оголошується тема дня. До кожної теми додаються певні завдання, які активні команди втілюють у життя.

Важливим моментом дня є відправа Святої Літургії у місцевому храмі. У часі Літургії на

основі євангельського послання священики-духівники через науки-проповіді намагаються привідкрити екологічний скарб Святого Письма та розтлумачити екологічні складові нашої християнської віри. Також у сугубій єктенії виголошуються відповідні тематичні  екопрохання до Бога Творця за створений світ, за те, щоб ми були в ньому Божими екологами і, щоб панував у ньому Божий мир та справедливість.

Далі триває активний та жвавий день, насичений різноманітними завданнями, серед яких своє вміння турботливо дбати про навколишній світ таборовики продемонстрували через налагодження системи роздільного збору побутових відходів (на території табору було встановлено окремі контейнери для біовідходів, пет-пляшки, скла, паперу, металу та ін.).

Жителі хорватського селища Селіне із захопленням спостерігають на вже традиційну звичку молоді проводити ранкову молитву на пірсі, зарядку та банси. Цілий день учасники табору активно вдосконалюються у навиках проведення дитячих духовно-екологічних таборів.

Молитвою «Боже Великий, Єдиний» за Україну закривається день табору. З особливим нетерпінням всі чекають вечірньої ватри, бо саме на ній відбувається виступ талановитих та дуже креативних майбутніх аніматорів. Чудові духовно-екологічні сценки, пісні та роздуми перед сном доповнюють прожитий Божий день.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336