Пошук по сайту

Екологічна комісія заохотила школярів очистити давнє джерело у Підгірцях

Незвичайним був день 18 листопада для дітей 7-8 класів Підгорецької загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів (Бродівський район), бо в цей день вони мали можливість застосувати свої екологічні знання на практиці.

Учні спільно з вчителями та головою екологічної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії о. Тарасом Дзьобою прибрали одне з Підгорецьких джерел, яке було забруднене пластиковими відходами, поліетиленом та іншим побутовим сміттям.

Прибирання джерела стало цікавою грою для дітей, які були розділені на дві команди: «Джерело» та «Природа», щоб позмагатися, яка команда назбирає більшу гору сміття. Така еко-гра виявилася дуже цікавою, адже діти наввипередки, мішок за мішком, поповнювали свої гірки із сміття. Зрештою, перемогла у цій грі дружба і кожен учень отримав екологічний та солодкий дарунок (церковно-екологічний календар та цукерки) за учать у акції.

«Ця праця дітей – привід для роздумів дорослим, які часто викидають сміття у лісах, поблизу річок, джерел та озер. Учні місцевої школи зробили Підгірці трішки чистішими, і це, погодьтеся, хороший приклад дорослим», - зазначив голова комісії у справах екології.

Довідка
Варто зазначити, що дане джерело раніше активно використовувалося місцевими жителями і майже всі люди, які проживають на «верхніх Підгірцях», брали з нього воду. Проте, після підведення індивідуального водопостачання до домівок, про джерело призабули і, нажаль, воно стало місцем викиду сміття.
Зараз це джерело має шанс отримати друге життя, адже у активній співпраці екологічної комісії УГКЦ, Золочівського водного господарства, національного природного парку «Північне Поділля» та працівників Львівської картинної галереї цього року розпочалося облагороджування джерела.

Повідомляє Єпархіальна комісія у справах екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336