Пошук по сайту

Проща вчителів та вихователів святинями Прикарпатського краю

Нещодавно вчителі християнської етики та вихователі Жовківського відділу освіти в рамках проведення Тижня духовності відбули прощу до духовних святинь Івано-Франківщини.

Організаторами поїздки виступили методист інформаційного центру відділу освіти Сліпець Стефа Юріївна, вчитель християнської етики, о. Роман Малькевич та голова Жовківської районої організації профспілки працівників освіти та науки Бродик Ірина Анатоліївна. Близько п’ятдесят осіб відклали усі свої справи та присвятили суботній день для свого особистого духовного розвитку.

Першою зупинкою прочан став монастир св. Йосифа, отців Редемптористів. Вервиця до Страстей Христових, екскурсія та спільна фотографія зупинили усіх у монастирській святині.

Наступним місцем, яке відвідали педагоги став монастир отців Василіян у с. Погоня, Тисменицького району. Тут всі мали змогу помолитись перед чудотворною іконою Матері Божої Погінської, пройти стаціями Хресної Дороги, яку провадили самі вчителі та приступити до святих Тайн Сповіді та Євхаристії.

Повернувшись знову до Івано-Франківська, відвідали музей владики Софрона Дмитерка, що діє при монастирі Сестер Служебниць, а також Духовну Семінарію імені св. свящ. Йосафата, де побачили, як навчаються та виховуються майбутні священики. У семінарійному храмі префект о. Степан Рипньовський благословив усіх мощами свят. свящ. Йосафата та окропив свяченою водою.

Останнім місцем куди завітали, стала Гошівська обитель отців Василіян. Приклонившись перед чудотворною іконою та розп’яттям з частичкою Хреста Господнього, екскурсією завершили прощу.

Повідомив о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336