Пошук по сайту

В Івано-Франківську обговорили актуальність душпастирської опіки в школах

17 червня відбулося засідання комісії у справах освіти і виховання в Івано-Франківській Архиєпархії УГКЦ на тему: «Душпастирська опіка вчителів загальноосвітніх шкіл».

Перша частина зустрічі проходила у вузькому колі голів комісій освіти і виховання інших єпархій на чолі з с. Христофорою Буштин ССНДМ, головою Комісії освіти і виховання УГКЦ. Сокальсько-Жовківську єпархію представляв о. Роман Малькевич.

Розпочалось засідання спільною молитвою, яку очолив митрополит Володимир Війтишин, який опісля розповів про певні досягнення і плани у цій ділянці роботи.

Голова комісії Івано-Франківської Архиєпархії п. Галина Гришко, виступила із доповіддю про діяльність комісії зокрема про такі досягнення: 1) відкриття у вересні нового навчального року католицької школи Василія Великого у м. Івано-Франківську; 2) запровадження християнської етики з 1 по 11 класи у всіх школах у Івано –Франківській області; 3) розробка підручників для 9-10 класів; 4) цьогорічна проща випускників усіх шкіл м. Івано-Франківська до відпустового місця Погоня, в якій цього року взяло більше 1500 учасників. Також голова поділилась планами на майбутнє, зокрема створення єпархіального садочка, наповнення новоствореного освітнього сайту, розробка дидактичних матеріалів та уроків і багато іншого.

Були такі доповіді: «Роль шкільного капелана у навчальному закладі», «Душпастирська опіка вчителів загальноосвітніх шкіл», а також сестра Ореста Боршовська ССНДМ розповіла про історію капеланського служіння у XIX столітті.

Повідомив о. Роман Малькевич

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336