Пошук по сайту

Ще у трьох парафіях єпархії відбулися екологічні місії

З 23 по 26 жовтня голова екологічної комісії єпархії о. Тарас Дзьоба відвідав з екологічними місіями смт. Куликів та с. Сопошин Жовківського району, а також військовий мікрорайон «червоні казарми» на Бродівщині.

Священик провів зустріч у школах із вчителями та учнями, де, в доступний для молоді спосіб, підняв до обговорення тему відповідальності за Богом створений світ. Зокрема, діти мали нагоду самі озвучити своє розуміння сьогоднішніх екологічних викликів та проблем, а також давали пропозиції для їх вирішення. Активні школярі отримали від священика наліпки та екозакладки з порадами на тему енергозбереження.

На парафіях церковний еколог разом із настоятелями та вірними молилися молебень з проханням до Бога Творця сокрушити людські серця для прояву любові до світу природи. Рівно ж, вірні мали нагоду через пригадування на основі Святого Письма про створення світу Богом розважити над його сьогоднішнім станом. Також о. Тарас розповів парафіянам про екологічний гріх, а зокрема його суть та згубні наслідки у вимірі семи головних гріхів.

Наостанку, від імені Бюро УГКЦ з питань екології священик подарував парафіям світлодіодні лампочки, висловивши надію, що невдовзі святині зможуть перейти на більш дружнє для довкілля освітлення. В рамках екологічного просвітлення шкільним і парафіяльним бібліотекам було подаровано основні видання Бюро УГКЦ з питань екології для плекання відповідальності за природу на засадах християнської віри та фахових порад стосовно дружнього ставлення до створеного світу, заощадження природних дарів тощо. Також парафії отримали і інші дружні до довкілля дарунки, які стануть у пригоді для щоденної екологічної дияконії.

Перед від’їздом священик-еколог висловив сподівання, що все сказане і почуте під час екологічних місій знайде місце у щоденному житті, адже «блаженні ті, що слухають слово Боже і зберігають його», а зберігати слово Боже і означає його виконувати – втілювати.

СВІТЛИНИ

Повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336