Пошук по сайту

Молитву учениці з Себечева відзначили на еко-конкурсі

17 грудня у м. Івано-Франківську Бюро УГКЦ з питань екології провело нагородження призерів конкурсу «Відповідальність за створіння» і з поміж переможців було відзначено ученицю Софію Ковалик з 9 класу Себечівського НВК Сокальського району, яка зайняла третє місце у номінації «Молитва».

Твір Софії під назвою «Цінуймо світ навколо себе» викликав велику цікавість серед організаторів конкурсу і змусив всіх слухачів та присутніх задуматися над нашим сьогоденням і над тими наслідками, які воно може мати для майбутнього. Журі вразив дорослий і на диво, як для такого юного віку, свідомий виклад думок. За свої старання учениця отримала цінний приз та багато позитивних емоцій.

Пропонуємо увазі нашого читача цю молитву.

Цінуймо світ навколо себе

«Боже! Вкотре дивлюся на все довкола себе і не можу надивуватись Твоїй величі, силі та могутності. Скільки праці потрібно було на створення цілого світу. Щоразу хочеться сказати: «Дякую Тобі!» Адже все: від сніжинки і до цілої Галактики, в найменших деталях продумано. Боже, дякую Тобі за змогу чути, говорити і бачити все і всіх. Цю сніжинку в руках, краплинку з неба, веселку в похмуру погоду та друзів навколо себе. За те, що маю що їсти, пити, одягати, за рідних і близьких. І навіть просто так - дякую! Бо які б люди не були, якого віросповідання, вони вірять в те, що Ти, Тату, є на небі і чуєш їхні прохання і молитви. Я вірю, що цю мою молитву Ти також чуєш і приймеш до Свого серця. Та скільки б я не говорила, не зможу ніколи передати словами те, що рветься з душі, бо не можу гідними словами оцінити Твою величність і творіння.

Але крім подяки, я б хотіла попросити вибачення, бо в наш час без цього неможливо. Отче, вибач за те, що ми не бережемо Твоєї дорогоцінної і важкої праці, що я особисто іноді належу до цих людей. Вибач за знищене довкілля та не збережену природу. За те, що ми псуємо самі себе, намагаючись вдосконалити свою зовнішність та життя. А найбільше вибач за те, що вбиваючи ненароджених – вбиваємо своє майбутнє покоління, вбиваємо своїх дітей… Вибач за все! І як люблячий Батько просвіти розум нас всіх і наверни на вірну путь до Царства Твого Небесного. Амінь.»

Повідомляє Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336