Пошук по сайту

Екологічні ініціативи запроваджують у парафіях і навчальних закладах

У парафіях та навчальних закладах Бродівщини стартувала Великопосна екологічна ініціатива.

22 лютого в парафії Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста, м. Броди, парафії Миколая Чернецького та співмучеників УГКЦ, с. Підгірці, а також в парафії Зіслання Святого Духа, с. Сухота, роздумували над екологічним виміром посту. Саме ці парафії стали першими на теренах єпархії, в яких стартувала Великопосна екологічна ініціатива 2015 – «Екологічне навернення для порятунку створіння».

Отець Тарас Дзьоба, голова комісії у справах екології, також зазначив, що піст було дано ще нашим прародичам у раю, проте вони його не дотримали, чим і порушили ту райську гармонію, а гармонія тоді була і між Адамом і Євою, між ними обома і Богом, між ними та світом природи. Тому, за словами священика, ми входимо в Великий піст, щоб знову відновити ту втрачену гармонію, в тому числі і з природою, і заслужити для себе повернення до втраченого раю.

Наприкінці усім присутнім було роздано буклет-путівник «Великий піст – подорож до Воскресіння в гармонії з усім створінням».

23 лютого, в перший день Великого посту, в Бродівській гімназії ім. Івана Труша вчителі та школярі роздумували про піст в екологічному ключі.

Цього дня у рамках ефіру шкільного радіо промовив до слухачів о. Тарас Дзьоба і виголосив великопосні настанови для молоді, зокрема, зробивши вагомий акцент на екологічному вимірі посту.

Після цього, класним керівникам було передано інформаційні буклети Екобюро УГКЦ про Великопосну екологічну ініціативу «Екологічне навернення для порятунку створіння» та агітки «Не підпалюй», які закликають не спалювати сухої трави, листя та інших залишків рослинності.

Цього дня священик також завітав з екоуроком до двох молодших класів гімназії, де детальніше представив школярам суть Великопосної екологічної ініціативи.

19 лютого в актовому залі ЗОШ І-ІІІ ст. №4 м. Броди відбулась науково-практична конференція «Дотик природи».

Розпочалася конференція молитвою-благословенням, яку очолив голова комісії з питань екології о. Тарас Дзьоба.

Після молитви священик звернувся до присутніх із вітальним словом: «Сьогодні ми би не відчули дотику природи, якщо би у свій час Творець своїм дотиком не вдихнув у неї життя. І саме спільна ціль – оберігати Богом створене життя на цій планеті зібрало сьогодні нас у цій залі. Адже екологічні виклики, перед якими ми опинилися, об’єднують». Також голова екологічної комісії представив присутнім діяльність та друковані видання Екологічного Бюро УГКЦ.

Повідомляє інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336