Пошук по сайту

Представники єпархії взяли участь у тренінгу з допомоги в умовах бойових дій

П’ятнадцять осіб із Сокальсько-Жовківської єпархії взяли участь у міжнародному тренінгу з організації надання духовної опіки та психологічної допомоги в умовах бойових дій.

Координував зібрання осіб від єпархії – о. Роман Возняк, відповідальний за організацію душпастирської, гуманітарної і соціальної праці для силових структур. Представляли єпархію: отці-капелани, зацікавлені парафіяльні священики, педагоги та психологи.

Організатором заходу була Координаційна Рада душпастирства у критичних ситуаціях, яка діє при Патріаршій Курії Української Греко-Католицької Церкви.

Курс проводила спеціаліст зі США - Наомі Пейджет, яка є кризовим інтервентом при ФБР, сертифікованим членом групи духовного реагування та оперативної групи американської спільноти Червоного Хреста, а також сертифікованим кризовим викладачем і автором багатьох навчальних програм.

Під час семінару, його учасники мали змогу дізнатись більше про капеланське служіння, посттравматичний синдром та про роботу з постраждалими. Зокрема, було розглянуто важливі для роботи з солдатами та їх родинами теми: основи капеланства, конфліктологія, стрес, горе, самопоміч, тощо.

Дуже важливим елементом у подоланні посттравматичного стресу у військових, за словами самої Наомі Пейджет, є розуміння зі сторони родичів: «Одним з викликів для родини військового є те, що солдат повертається додому з важким стресом. Не всі матимуть посттравматичний синдром, але всі повернуться з великим стресом. Для їхніх родин є дуже важливим бути терпеливими і зрозуміти ситуацію. Родичі зможуть допомогти солдатові адаптуватися, коли він повернеться додому, перш за все розуміючи, що потрібно багато часу і терпіння, щоб допомогти військовому знову стати цивільним».

Повідомив о. Роман Возняк

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336