Пошук по сайту

У Бродах відбувся форум мирянських спільнот

30 грудня 2015 року в академічній залі Бродівської гімназії ім. Івана Труша відбувся форум мирянських спільнот «Ідіть і ви в мій Виноградник» для сімдесяти двох представників парафіяльних громад Бродівського та Підкаменецького деканатів Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ.

Розпочався форум колядою парафіяльного гурту «Гармонія душі» парафії Чесного Хреста м. Броди та всіх учасників. Ведучим форуму був о. Ярослав Царик голова комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії. Привітала всіх учасників християнського заходу директор гімназії п. Надія Присяжнюк. Доповідь про роль та служіння мирян у Церкві виголосив о. Василь Білаш, голова комісії УГКЦ у справах мирян, який наголосив на покликанні та місії мирян свідчити Христа. Він розповів членам мирянських спільнот про життя та мученичу смерть страдецьких новомучеників о. Миколи Конрада і дяка Володимира Прийми, і разом з усіма учасниками звершив молитву до Блаженного Володимира, який є покровителем мирян в УГКЦ.

Участь у форумі взяло п’ять різних спільнот, які представили свою діяльність для членів парафіяльних громад. Це християнський молодіжний рух «Справжня любов чекає» із Стрийської єпархії, Спільнота Св. Вінкентія AIC парафії Чесного Хреста м.Броди, Марійська дружина парафії Собор Пресвятої Богородиці і первомучениці Теклі м. Броди, чоловіча спільнота «Лицарі Колумба» із Львівської Архиєпархії, та благодійна організація «Карітас», що діє при парафії Чесного Хреста м. Броди.

На завершення ведучий форуму о. Ярослав подякував усім учасникам за присутність і особливо спільнотам, які представляли свою діяльність для парафій Бродівського та Підкаменецького деканатів. Закінчилась зустріч молитвою подяки Господу Богу та спільною колядою і частуванням усіх присутніх.

Повідомила Галина Труфанова

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336