Пошук по сайту

Фестиваль «Хори ангельські співають» у Бродах

З благословення Сокальсько-Жовківського єпископа Михаїла Колтуна, 6 лютого проведено різдвяний фестиваль «Хори ангельські співають» за участю молодіжних і дитячих хорів та ансамблів з різних парафій єпархії.

Організатор цього прекрасного дійства – голова катехитичної комісії Сокальсько-Жовківської єпархії отець Михайло Микита.

Цього року захід відбувся у Бродах у храмі Воздвиження Чесного Животворящого Хреста, який владика Михаїл Колтун проголосив храмом Божого милосердя.

Дійство розпочалося з молитви. Настоятель храму о. Ярослав Царик зауважив, що колядою ми возвеличуємо Христа, стаємо ближчими один до одного, єднаємося в одну велику родину.

На фестивалі були присутні: народний аматорський ансамбль «Гармонія душі» (м. Броди, храм Воздвиження Чесного Животворящого Хреста), вокальна група катехитичної школи св. Івана-Павла ІІ з с. Лопатина, дитячий хор з смт Підкамінь (храм Успення Пресвятої Богородиці), молодіжний хор з с. Соснівка (храм апп. Петра і Павла), дитячий хор з м. Жовква (храм Серця Христового), вокальна група катехитичної школи Матері Божої Неустанної помочі (м. Броди, храм Собору Пресвятої Богородиці і святої Теклі), молодіжний хор «Алатея (м. Червоноград, храм св. Юрія), дитячий хор з с. Підгірці (храм бл. Миколая Чарнецького і двадцяти п’яти співмучеників), вокальний гурт катехитичної школи (м. Кам’янка-Бузька, храм св. Миколая), молодіжний хор з м. Червонограду (храм Пресвятої Богородиці Владичиці України), дитячий хор «Дзвін» (м. Броди, храм Воздвиження Чесного Животворящого Хреста), молодіжний хор і ансамбль бандуристів з м. Червонограду (храм св. Йосафата).

У храмі панувала неабияка атмосфера. Пречудові голоси вокалістів, різноманітні вишиванки, костюми, плаття, віночки, хустки. Ще досі не виходять з голови слова колядки «Пахне кутею, пахне узваром, Пахне грибами, воском свічок… Нині ж бо нині родиться Бог». Маючи таких дітей, молодь, нас чекає велике майбутнє.

Завершуючи дійство, о. Михайло Микита подякував колективам, що взяли участь у фестивалі, гостям, доброчинцям, о. Я. Царику та запросив учасників заходу заколядувати на центральній площі нашого міста.

Опісля настоятель парафії закликав присутніх на частування на подвір’ї храму Воздвиження Чесного Животворящого Хреста.

Повідомила О. АВРАМИШИНА. Фото автора

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336