Пошук по сайту

«Справжнім патріотом України є той, хто любить рідну землю»

Наголосив голова єпархіальної екологічної комісії о. Тарас Дзьоба під час екологічних уроків в школах міста Соснівки Червоноградського деканату.

З ініціативи отця-декана Зеновія Буньо і у співпраці з екологічною комісією єпархії, 1 березня у місті відбувся день екологічної просвіти.

Кожен урок розпочинався з молитви і вступного слова о. Зеновія, у якому він представляв церковного еклога та наголошував на важливості осмислення власної відповідальності за Богом створений світ.

У свою чергу отець Тарас у своїй медіа презентації показав учням еклологічні виклики сучасності і їх наслідки. Говорили і про патріотизм в екологічному ключі: «Справжнім патріотом України є той, хто любить рідну землю у прямому значенні цих слів. Правдивий патріот ніколи не буде нищити її, засмічувати і не буде бездіяльним супроти тих, хто паплюжить землю», - сказав екореферент.

В ході екологічних уроків говорили і про відповідальне споживацтво, енергозбереження, раціональне використання ресурсів.

В підсумку священик зазначив, що все те, що є дружнім для довкілля є добрим і для самої людини, а те, що є проступком та шкодою повертається злом і до самої людини, даючи наслідки як на тілі, так і на душі.

Повідомляє комісія у справах екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336