Пошук по сайту

У трьох деканатах проведено екологічно-просвітницькі заходи

З 8 по 13 квітня 2016 року у Рава-Руському, Підкамінському і Бродівському деканатах відбулися екологічно-просвітницькі заходи приурочені року Божого милосердя.

Так у с. Річки і с. Синьковичі Рава-Руського деканату, с. Паликорови Підкамінського деканату та у с. Лугове, Бродівського деканату о. Тарас Дзьоба, голова комісії у справах екології навчав вірних ставитися до природи за прикладом милосердного Творця – любити її.

«Ми маємо хорошу нагоду перебуваючи в ювілейному році Божого милосердя, роздумувати про милосердя Боже і людське, про любов Божу і людську... Адже саме з любові Господь створив усе, і створив його добрим. Людину ж Господь створив наприкінці, як кульмінацію всього творіння і дав їй владу, але разом із владою дав і обов’язок - опікуватися усім тим Його творінням. Дивлячись на сучасний стан створеного Богом світу яскраво помітно, як людина не впоралася із завданням Творця. Проте це не привід «опустити руки» навпаки, це знак часу – час діти, зокрема християнам які люблячи Бога повинні проявляти і любов до всього його створіння , - наголосив місіонер милосердя.

Священик нагадав, що людина яка прагне милосердя від Отця Небесного, повинна і сама бути милосердною до ближніх, а наші ближні це не тільки люди, а все у що Господь вдихнув життя ці милосердя та любов мають бути помітними у щоденному житті. Адже такі слова як «віра», «любов», «милосердя» це не просто слова, а це спосіб життя яким повинен жити християнин, - зазначив церковний еколог.

Роздумували і про 7 діл милосердя для душі і тіла, які є складовими правдивого християнського життя. У кожній із парафій, священик-місіонер наголошував на важливості Таїнства Покаяння як дороги примирення між Богом – людиною – світом. Також священик і вірні обговорювали насущні екологічні проблеми краю: підпали сухостою, засміченість водойм та лісів, байдужість до стану довкілля, брак християнської екологічної свідомості.

«Бути милосердними як Отець, любити це світ, бути образом і подобою його творчої любові – завдання яке ставимо для себе в часі великого посту. Адже Господь діє у світі через людей, діє через нас, відкриймо своє серце для цієї дії», - наголосив священик-місіонер.

Наостанку місіонер розповсюдив серед вірних буклети з великопісною екологічною ініціативою, в яких вірні можуть дізнатися, як протягом посту можна втілити  діла милосердя стосовно ближніх. Також отець Тарас Дзьоба висловив щиру подяку настоятелям храмів с. Річки – о.мітрату Івану Пігурі, с. Синьковичі – протоієрею Михайлу Шевчуку, с. Паликорови – протоієрею Василю Гершону, с. Лугове- протоієрею Тарасу Загоруйко, які дбаючи про спасіння людських душ та добро Богом сотвореного світу подбали про організацію екологічної місії милосердя у свої парафіях.

Повідомляє комісія у справах екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336