Пошук по сайту

Свято писанки у благодійному фонді "Карітас"-Сокаль

БФ "Карітас"-Сокаль спільно з Центром допомоги учасникам АТО у Сокальському районі влаштували справжнє свято писанки для дітей учасників АТО, сімей загиблих військовослужбовців, учасників Революції Гідності та просто бажаючих.

Директор благодійного фонду, настоятель катедрального собору Свв. Апостолів Петра і Павла митрофорний протоієрей о. Ярослав Кащук розповів діткам історію писанок, а після спільної молитви благословив на плідну працю.

Привітала присутніх Ірина Калитовська, котра підкреслила, що надзвичайно захоплюєче спостерігати за блиском в дитячих очах, які бажають  приступити до роботи. Вона побажала присутнім вдалих виробів та щоб ці писаночки були у їхньому Великодньому кошечку.

Далі Ірина Мандрик (голова Союзу Українок Сокальщини) та Ольга Ровецька (Сокальський ДЮБТ) провели майстер-клас. Майстрині ознайомили присутніх з історією виникнення та технологією написання писанок.

Під час майстер-класу діти дізнались багато цікавого про історію виникнення писанки та про техніку її вироблення, а також розмальовували писанку самостійно.

Повідомляє сайт Сокаль і Сокальщина

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336