Пошук по сайту

«Октоїх як частина літургійної духовості Церкви», - тема конференції літургістів

Голова єпархіальної літургійної комісії – о. Ярослав Малиш, взяв участь у науково-практичній конференції на тему: «Октоїх як частина літургійної духовості Церкви».

Конференція відбулася Патріаршої Літургійної Комісії спільно із Кафедрою Літургійних Наук УКУ відбулася у Світлий четвер на Філософсько-богословському факультеті. Вона мала на меті, з одного боку, явити нашому духовному світові літургійну книгу «Октоїх», з іншого, дозволити фахівцям сказити своє слово щодо потреб, цінності, але також і проблем літургійного благочестя, втаємниченого у текстах і приписах цієї книги.

Учасників конференції привітав ректор УКУ о. Богдан Прах, наголосивши, що кожна поява літургійної книги – це велике свято.

Владика Венедикт, який відкривав конференцію звернув увагу, що Октоїх видається нам далекою і поважною, окрасою бібліотеки богослова. «Проте ми мало її знаємо і не усвідомлюємо, що це одна з книг, за допомогою яких наші попередники прямували до святості. Нам мало віриться, що ця книга є добрим знаряддям, щоб освячуватися і пізнавати Бога. Октоїх – це не лише історичний матеріал і джерело написання дисертацій, – наголосив владика Венедикт, а передусім це досвід Бога, який людина намагалася передати через слова. Так, доторкаючись цих текстів – доторкаємося Бога, який за ними стоїть».

Згідно повідомлення Філософсько-богословського факультету УКУ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336