Пошук по сайту

Проща учнів катехитичних та загальноосвітніх шкіл Сокальсько-Жовківської Єпархії з нагоди закінчення навчального року

14 червня 2017 року, з благословення Правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківської Єпархії Владики Михаїла Колтуна, відбулася проща учнів катехитичних та загальноосвітніх шкіл Сокальсько-Жовківської Єпархії до гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла м. Львова.

Цьогорічна проща з нагоди закінчення навчального року приурочена 380-й річниці з дня смерті митрополита Йосифа Велямина Рутського, 150-річчю канонізації священномученика Йосафата Кунцевича та 125-й річниці від дня народження патріарха Йосифа Сліпого.

СВІТЛИНИ

Програма прощі складалася з культурної і молитовної частин: перегляду вистави «Труффальдіно з Бергамо» у Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької та Акафісту до Господа нашого Ісуса Христа у гарнізонному храмі. Вистава, у зв’язку з великою кількістю дітей, проходила у два етапи: о 12 та о 17 годині.

О 15.30 учасники прощі зібрались у храмі святих Петра і Павла, де митр. прот. Володимир Коткевич, протосинкел Сокальсько-Жовківської Єпархії, відслужив Акафіст до Господа нашого Ісуса Христа. Йому співслужили: о. Михайло Микита, голова єпархіальної катехитичної комісії, о. Василь Кметь, голова молодіжної комісії єпархії, о. Ігор Боднар, декан Дублянського деканату, та інші священики. Богослужіння прикрасили мелодійним співом: хор «Ангелятко» парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червонограда, хор Марійської Дружини храму святого Миколая м. Радехова і хор церкви святого пророка Іллі смт. Стоянова (Радехівський р-н).

Після закінчення акафісту, прочан привітав о. Володимир Коткевич: «Дякую Вам та Вашим вчителям за те, що протягом цього навчального року Ви творили для Бога своє служіння. Від імені Владики Михаїла Колтуна, єпископа Сокальсько-Жовківського, висловлюю вдячність отцю Михайлу, нашому єпархійному катехиту, Вашим катехитам, отцям-парохам, Вам та уділяю це Боже благословення, яке єпископ передає в сьогоднішній день для Вас».

Також о. Михайло Микита, голова єпархіальної катехитичної комісії та організатор цього дійства, подякував учням та вчителям за участь у прощі; відтак усі молилися за мир в Україні та наших військових, які ціною свого життя здобувають цей мир.

Проща закінчилася спільною фотографією біля пам’ятника Тарасові Шевченку на Проспекті Свободи та виконанням гімну України.

Прес-служба єпархії

 

 

 

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336