Пошук по сайту

Скандинавська ходьба та діла милосердя для тіла і душі

"Щоби жити то не спи, в руки палиці бери, норд ходьбу ти розпочни, свої сили віднови»

Ніщо так не закарбовується в серці людини, як добрий приклад, що потягає до наслідування.

СВІТЛИНИ

Група ентузіастів Сокальсько-Жовківської Єпархії, на чолі з ініціатором, Преосвященним Владикою Михаїлом Колтуном, суботнього погідного дня вже вкотре вирішили збадьоритися «прогулянкою» лісом. Однак назвати це звичайною прогулянкою було б надто просто і неправильно, оскільки то була «подорож» з палицями, чи так звана «Скандинавська ходьба». Її ще називають «Норд ходьба», яка завдяки корисному впливу для людського організму, має оздоровчий ефект. Такий вид спорту краще стимулює діяльність серцево-судинної та дихальної систем, а що найцікавіше, приносить масу задоволення і позитиву, якщо здійснюється групою однодумців. 

Окрім цього, наша прогулянка лісом під час ходьби, була наповнена багатьма різними цікавими моментами. Це і збирання грибів, які траплялися нам по дорозі, а також подолання різних перешкод, яких завжди не бракує в лісі та у місцях, вдалині від звичної "цивілізації". Однак найважливішим моментом сьогоднішньої «прогулянки» були відвідини старенької самотньої жінки, бабці Марії, обійстя якої знаходиться посеред лісу на віддалі 14 км до Купичволі та 8 км до В’язови. 

Це була зворушлива зустріч! Владика Михаїл у розмові з нею цікавився її усамітненим життям посеред лісу, хто її відвідує, чого найбільше вона потребує. Цікаво було спостерігати за тим, як ця літня жінка сама дає собі раду у всьому, не потребуючи нічого від інших. Навіть і від гостинців, які принесли їй «подорожуючі», вона хотіла відмовитися. Найбільшою турботою для неї є, не так власна господарка чи здоров’я, як віднова хреста, «фігурки», який знаходиться неподалік її хатини. Із спілкування з нею можна було зрозуміти, що проживаючи у таких непростих для сучасника екстремальних реаліях, вона найбільше черпає наснаги і сили для життя і праці із щоденних молитов занесених до Бога. І як не дивно, також в постійному вправлянні Скандинавської ходьби, оскільки з своїми палицями вона практично не розлучається. Адже опираючись на них, їй набагато легше і швидше долати більшу чи меншу відстань шляху.

Спільно помолившись з Владикою та пані Марією за її здоров’я, ми знову подолали 45-ти хвилинний відрізок лісової дороги (а це більш як 10 км), та відповідно до обов’язку поспішили на молитву Вечірні, яка щоденно відправляється в Прокатедральному храмі свщмч. Йосафата м. Жовкви.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336