Пошук по сайту

Не можливо одночасно любити Бога і нищити Його творіння, екореферент о. Тарас Дзьоба

22 березня у Пониковецькій загальноосвітній школі пройшов урок любові до довкілля. На запрошення пароха о. Андрія Степанюка захід провів о. Тарас Дзьоба, голова комісії з питань екології на теренах Сокальсько-Жовківсьокї Єпархії.

Розпочався захід молитвою яку очолив о. Андрій та представив священика-гостя школярам і педагогічному колективу. Відтак наголосивши на важливості правильного ставлення людини до природи, слово було передано голові комісії.

Спершу у дружньому діалозі діти разом із о. Тарасом роздумували чи світ, який ми споглядаємо зараз, відрізнявся від світу в якому жили Адам і Єва. За допомогою презентації з ілюстраціями та цитатами із книги Буття діти змогли чітко провести паралель між сьогочасним світом та тим, який створив Бог, усвідомивши, що більшість із негативних змін - наслідок людської діяльності.

«Людина є люблена Богом і покликана проявити ту любов взаємно, а любов в свою чергу вимагає не тільки слів, а, власне і дій. Тому християнин не може устами казати, що любить Бога, а вийшовши з храму нищити і забруднювати світ - Його творіння. Такі вчинки були б лицемірством! Парадоксально, але саме таке сьогодні не поодиноко трапляється», - наголосив о. Тарас у своєму слові.

Розглянули цього дня також екологічні проблеми у патріотичному та причинно-наслідковому їх аспекті.

Діти активно приймали участь у пошуках екологічних проблем сучасності, а також доволі щедро пропонували варіанти їх вирішення.

Не менш важливо, що цього дня Пониковецька школа долучилася до всеукраїнської ініціативи «Здай макулатуру - збережи дерево».

о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336