Пошук по сайту

У Хорватії триває духовно-екологічний табір «Божий ДивоСвіт»

«Відпочивати з Богом – краще!» Ці слова стали життєвим кредо для групи з Сокальсько-Жовківської Єпархії, яка проводить свій літній відпочинок у християнському таборі духовно-екологічного спрямування в Хорватії.

Вони різні за віком, поглядами й уподобаннями, але єдині в Бозі, оскільки перебування в таборі будується на основі християнських традицій, коли любов до Господа, ближнього і природи стає основою всього буття.

Упродовж 10 днів таборова спільнота має змогу милуватися чудовими гірськими краєвидами курортного регіону Задарського округу, що в Хорватії, купатись у чистому Адріатичному морі, засмагати на сонці, а водночас щоденно прославляти Бога та дякувати Йому у своїх молитвах за можливість споглядати цю красу.

Щоденні спільні молитви та духовні настанови отця Тараса,  які часто переплітаються з екологічною проблематикою сьогодення, спонукають усіх учасників спільноти пам'ятати, що ми є дітьми Божими і повинні бути вдячними за все своєму Небесному Отцеві та ставитися до створіння так, як личить християнам.

В усі дні перебування роздуми над Словом Божим ґрунтувалися на цитатах із книги Буття, зокрема перших її главах, де описано створення світу й відображено завдання, яке Господь дав людині – порати й доглядати за світом. У день перед неділею спільнота табору склала іспит сумління, застановившись зокрема над його екологічною складовою. Усі бажаючі мали нагоду приступити до Таїнства Сповіді на березі моря й очистити свою душу від гріхів.  

Недільного дня, як і годиться кожному християнину, усі таборовики взяли участь у Божественній Літургії.

Разом із духовним зростанням, значна частина проведеного в таборі часу спрямована на культурний та здоровий фізичний розвиток усієї спільноти. Щоденні ранкові руханки на пляжі, цікаві ігри та пізнавальні екскурсії роблять перебування в таборі цікавішим, а учасників – щирими, доброзичливими та відкритими у відносинах із Богом, людьми та природою.

Літній християнський табір – це можливість зміцніти і духом, і тілом. Літо триває! Тож нехай воно буде теплим, радісним, мирним та проведеним з Богом!

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336