Пошук по сайту

Постанови Шістдесят дев’ятої сесії Синоду Єпископів

Шістдесят дев’ята сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулася в Реколекційному центрі Патріарха Йосифа Сліпого у Львові-Брюховичах 24-25 листопада 2015 року.

ПОСТАНОВИ

  1. Задля активізації боротьби з гріхом корупції:

А. Ініціювати створення загальноцерковного руху протидії гріхові корупції.

Б. Висловити підтримку всім громадським організаціям та ініціативам, які борються із суспільною хворобою корупції.

В. Доручити комісії «Справедливість і мир» Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ сформувати робочу групу з цієї проблематики та опрацювати програму душпастирства у сфері протидії корупції й подати її на затвердження наступній сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ.

Г. Долучити молитву за зцілення від гріха корупції до молитов у щомісячний день молитви за зцілення узалежнених та їхніх рідних.

Ґ. Прийняти в першому читанні з внесеними поправками та доповненнями Пастирський лист Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства щодо гріха корупції.

  1. Рекомендувати єпархіальним єпископам призначити у своїх єпархіях та екзархатах духівників, відповідальних за спільноти «Вівтарна дружина» та «Марійська дружина», їх координацію, програми формації та з’їзди.
  2. Доручити Комісії у справах мирян Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ:

А. Сприяти організації та проведенню формаційних зустрічей для членів нових парафіяльних рад, голів мирянських спільнот, а також паламарів, дяків, скарбників, старших братів чи сестриць.

Б. Сприяти формуванню в кожній єпархії та екзархаті команди фахівців для подальшого впровадження і розвитку постійної формації мирян.

  1. Доручити єпархіальним комісіям у справах мирян:

А. Подбати про належний духовний провід професійних груп, розвиваючи традицію професійних прощ.

Б. Разом із паломницькими центрами УГКЦ координувати та поширювати професійні прощі.

  1. Доручити єпархіальним єпископам призначити у своїх єпархіях та екзархатах відповідального священика - синкела у справах церковних співців.
  2. Рекомендувати до вжитку такий текст окремого прохання для виголошення на кожній Божественній Літургії в сугубій єктенії:

Ще молимось, щоб Господь Бог зіслав Святого свого Духа на весь український народ і дав йому ласку витривалості у вірі, надії й любові серед теперішніх важких випробувань; дарував йому мир та визволив від усяких ворогів, щоб він міг у справедливості і правді прославляти доброго й милосердного Бога, - Господи, вислухай і помилуй.

Ще молимось за Божу опіку над усіма воїнами, які виконують свій обов’язок захисту Вітчизни,  щоб Господь Бог зміцнював їхні відвагу й мужність та охороняв від ворогів, видимих і невидимих,- Господи, вислухай і помилуй.

Ще молимось за тих, які постраждали внаслідок бойових дій: за поранених, переселенців; тих, які втратили рідних, помешкання, майно; за всіх тих, які перебувають у зоні конфлікту, щоб Господь Бог захистив та оздоровив їх, зберіг від усякого лиха та обдарував своєю благодаттю, - Господи, вислухай і милостиво помилуй. 

  1. Сімдесяту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести в лютому 2016 року Божого.

Ці  постанови набирають чинності 14 грудня 2015 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Святослав

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336