Пошук по сайту

Постанови Шістдесят сьомої сесії Синоду Єпископів

Шістдесят сьома сесія Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви відбулася в Реколекційно-відпочинковому центрі Львівської архиєпархії УГКЦ у Львові-Брюховичах 29-30 квітня 2015 року.

ПОСТАНОВИ

Шістдесят сьомої сесії Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ,
29-30 квітня
2015 року Божого, Львів-Брюховичі

  1. Для забезпечення належного рівня душпастирської опіки осіб, постраждалих від посттравматичного стресового розладу: 

А. Доручити Комісії з питань душпастирства охорони здоров’я:

1) укласти програму вишколу духовенства для кваліфікованого душпастирства таких осіб;

2) розробити програму просвітництва, яка б допомагала вірним усвідомлювати цю проблематику;

3) підготувати посібник «Аптечка невідкладної духовно-психологічної допомоги» для осіб, які потерпають від цього розладу.

Б. Рекомендувати єпархіальним єпископам створення та підтримку діяльності центрів духовно-психологічного порадництва в єпархіях та екзархатах Верховного Архиєпископства.

  1. Затвердити на трирічний випробувальний термін Положення про порядок підготовки та розгляду синодальних документів.
  2. Для належного відзначення Тисячоліття переставлення святого рівноапостольного Великого київського князя Володимира:

А. Поблагословити проведення 12 червня 2015 року Божого Всеукраїнської науково-практичної конференції семінарій УГКЦ на тему «Християнство в Україні: реалії, виклики, перспективи» і 13-14 червня 2015 року Божого прощі семінаристів УГКЦ до Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.

Б. Поблагословити таку програму святкувань:

1) на парафіяльному рівні: доручити отцям-душпастирям відслужити торжественні Богослужіння в неділю, 26 липня 2015 року Божого, з відновленням хресних обітів, Чином освячення води й виголошенням на сугубій єктенії такого прохання: «Господи, Ти дав хрест свій святий просвітителеві нашому  Володимирові як могутню зброю, якою він сподобився нас до віри у Тебе, єдиного Бога істинного, привести, і нині молитвами його і силою хреста Твого мир довгоочікуваний подай народу нашому, примири і від зовнішнього ворога захисти, молимося Тобі милостиво, вислухай і помилуй»;

2) на загальноцерковному рівні: запросити отців-душпастирів із прочанами на соборну Архиєрейську Літургію, яка відбудеться у вівторок, 28 липня 2015 року Божого, в соборі Воскресіння Христового в Києві, з відновленням хресних обітів, Чином освячення води у Дніпрі та молитвою за Україну (початок об 11.00).

  1. Для підтримки та розвитку ініціативи Конференції Єпископату Польщі щодо налагодження парафіяльного партнерства:

1) висловити вдячність єпископату Римо-Католицької Церкви в Польщі за таку ініціативу;

2) сформувати групу єпископів Української Греко-Католицької Церкви для контактів з єпископатом Римо-Католицької Церкви в Польщі у такому складі: владика Тарас (Сеньків), владика Василь (Тучапець), владика Йосафат (Говера), владика Венедикт (Алексійчук);

3) призначити владику Василя (Тучапця) координатором парафіяльного партнерства між Українською Греко-Католицькою Церквою та Римо-Католицькою Церквою в Польщі.

  1. Висловити вдячність від імені Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства всім капеланам УГКЦ, які пройшли і проходять служіння в зоні Антитерористичної операції (АТО).
  2. Просити Блаженнішого Святослава, щоб доручив Літургійній комісії УГКЦ опрацювати Требник для капелана та оновлений молитовник для військовослужбовців (зокрема й російською мовою).
  3. Шістдесят восьму сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести у червні 2015 року Божого.

Ці  постанови набирають чинності 13 травня 2015 року Божого

Голова Синоду Єпископів
Києво-Галицького Верховного Архиєпископства
Української Греко-Католицької Церкви

+ Святослав

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336