Пошук по сайту

ПОСТАНОВИ Сімдесят третьої сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, 18-19 листопада 2016 року Божого, Львів

  1. Для вдосконалення душпастирства в царині сповідництва:

А.   Просити Блаженнішого Святослава:

1) створити робочу групу для написання проектів послань до духовенства і вірних від Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ на тему Святого Таїнства Покаяння та винесення їх на розгляд наступної Сесії Синоду;

2) доручити Патріаршій комісії у справах духовенства розробити уніфіковану Програму семінарійного предмету «Сповідництво та духовний супровід» і критерії та типові зразки для проведення юрисдикційного іспиту для випускників семінарій.

Б.    Доручити робочій групі для реалізації Стратегії розвитку УГКЦ на період до 2020 року «Жива парафія - місце зустрічі з живим Христом» опрацювати та подати єпархіальним єпископам дидактичні матеріали для курсів постійної формації священиків на тему Святого Таїнства Покаяння.

В.   Рекомендувати єпархіальним єпископам Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ:

1) провести впродовж 2017 року Божого на основі дидактичних матеріалів, поданих робочою групою для реалізації Стратегії розвитку УГКЦ, освітні курси постійної формації духовенства на тему Святого Таїнства Покаяння;

2) під час канонічної візитації парафій звертати особливу увагу на практику уділювання душпастирями Святого Таїнства Покаяння;

3) залучити успішних місіонерів милосердя до моніторингу за якістю підготовки душпастирів та звершення Святого Таїнства Покаяння в єпархіях та екзархатах Верховного Архиєпископства.

Г.    Доручити ректорам духовних семінарій УГКЦ забезпечити належну духовну та інтелектуальну підготовку духівників семінарій і заохочувати семінаристів до зрілого приймання Святого Таїнства Покаяння як могутнього засобу власного освячення та важливого елементу в підготовці до майбутнього служіння Святого Таїнства Покаяння.

  1. Для покращення соціального служіння в Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ:

А. Взяти до уваги звіт про теперішній стан соціального служіння у Верховному Архиєпископстві.

Б. Просити єпархіальних єпископів Верховного Архиєпископства призначити у своїх єпархіях і екзархатах відповідальних за соціальне служіння.

В. Доручити парохам і адміністраторам парафій Верховного Архиєпископства призначити у кожній парафії особу відповідальну за соціальне служіння.

  1. Прийняти з внесеними поправками та доповненнями Послання Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ щодо загроз гендерної ідеології.
  2. Прийняти звіт про проведення Святого року Божого милосердя в Києво-Галицькому Верховному Архиєпископстві УГКЦ.
  3. Для належного вшанування 420-ліття Берестейської унії відправити 15 грудня 2016 року Божого в усіх храмах Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ подячні Літургії за дар єдності нашої Церкви з усильним молінням за єдність Церков Володимирового хрещення і за добрий стан святих Божих Церков і з’єднання всіх.
  4. Обрати митрофорного протоієрея Олексу Петріва секретарем Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ на наступний трирічний статутний термін.
  5. Сімдесят четверту сесію Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-Католицької Церкви провести в січні 2017 року Божого.

Ці постанови набирають чинності 1 грудня 2016 року Божого

Голова Синоду:              Блаженніший Святослав (Шевчук)

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336