possible to make website for free

Пошук по сайту

Єпископ поблагословив прикордонників обороняти Східний кордон

14 березня у Кінологічному навчальному центрі у місті Великі Мости Львівської області відбувся урочистий мітинг з нагоди відправки об’єднаної мотоманевренної групи Західного регіонального управління на охорону кордону з Росією.

Провести в дорогу прибув військовий єпископ Михаїл Колтун, місцевий капелан о. Роман Возняк, парафіяльні священики Володимир Юськів та Василь Дриворіз. Архиєрей розповів військовослужбовцям приклад з життя апостола Петра, який йшов по воді «коли йому вистарчало віри, а коли засумнівався почав потопати». Отож єпископ закликав прикордонників «довіритися Богові, бо коли йдете на святу справу – захист своєї Батьківщини, то Бог вас кличе устами командувача. Це священне завдання, не тільки ваше, але кожного з нас. Коли ви йдете ми всі вас підтримуємо». Далі єпископ розказав про нещодавню зустріч з міністром оборони, що Українська Греко-католицька Церква запропонувала війську допомогу: «бути у ваших рядах, бути разом з вами, щоби підтримувати та бадьорити дух військовослужбовців, щоби ми не засумнівалися».

Архиєрей висловив думку, що актуальні події в державі – «це випробування на нашу стійкість». «Бог нам дав цей стан, щоби кожного зачепити, порухати. Щоб кожен міг відчути відповідальність за Батьківщину. Не тільки за землю чи кордон, а за весь наш народ і ми цей екзамен любові до свого ближнього маємо здати».

«Закликаю мир і Боже благословення на вас, на всі ваші дії і предмети для сповнення військового обов’язку. Боже благословення хай зійде на вас, проникне до вашого єства і скріпляє у житті», – підсумував архипастир.

Кожному військовослужбовцю було роздано молитовники «Молись і служи», а також вервечки, які владика Михаїл назвав «духовною зброєю», яка допомагатиме кріпити дух військовика.

В каплиці прикордонної служби у Великих Мостах є можливість поспілкуватися зі священиком-капеланом, а також приступити до Сповіді та Святого Причастя.

Триста одинадцять прикордонників із Західних областей України та тридцять три військових із Великих Мостів завтра відправляються на Східний кордон нашої держави.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336