possible to make website for free

Пошук по сайту

«Я відчув велику солідарність світу з українським народом», - єпископ Михаїл у Люрді

З 16 по 18 травня у містечку Люрд, що на півдні Франції, відбулося 56-е Міжнародне військове паломництво, в якому взяла участь делегація з України.

Усього у військовій прощі взяло участь близько 12 000 учасників з 36 країн світу. Військовослужбовці разом з капеланами молилися за мир в усьому світі, адже гасло цьогорічного паломництва – «Слуги Христа – слуги миру». Україна стала центром уваги та отримала підтримку, яку військовослужбовці та духовенство з різних країн світу виражали нашим прочанам оваціями під час урочистого відкриття паломництва - винесення прапороносною групою українського державного прапора серед інших держав світу.

За словами представників делегації, особлива підтримка України відчувалася і в приватних розмовах та теплій зустрічі українців представниками слов’янських держав. Військовий єпископ Хорватії Юрай Єзерінац під час Літургії Східного обряду висловив українцям слова підтримки та запевнив у своїй молитві за український народ у цей непростий час.

«Я відчув велику солідарність світу з українським народом, – ділиться військовий єпископ Михаїл Колтун, духовний керівник делегації до Люрду. – Відчуваю, що світ дуже стривожений подіями, що відбуваються в Україні. З іншого боку, усі були подивовані нашою делегацією, котра складається лише з п’яти чоловік. (До прикладу, у минулорічному паломництві Україну представляли в Люрді більше 200 військовослужбовців). Вважаю, що такою кількістю ми гідно представили Україну, даючи зрозуміти світу, що в цей складний час наші військовослужбовці служать миру та захищають нашу державу від агресора», - підкреслив Владика Михаїл.

Полковник Руслан Коханчук, представник Міністерства оборони України: «Я брав участь у багатьох урочистих заходах. Проте у Люрді пережив неймовірне захоплення: під час відкриття оголошують вихід України – здіймаються оплески… і не перестають тривати. Прапороносна група виносить український стяг на сцену… Неабияк зворушила підтримка простих людей, зокрема й італійського курсанта, котрий запевнив полковника у своїй молитві за Україну: «Ми знаємо, що у вас в Україні відбувається, що діється з Кримом. Ми молимось за вас», - цими словами військовослужбовця поділився полковник Руслан Коханчук.

Українська делегація взяла участь у покладанні квітів до пам’ятника загиблим у Другій світовій війні, Марійній ході зі свічками, кожен мав нагоду прийняти цілющу купіль у джерелі.

Протягом усієї прощі делегація світила лампадку, початково запалену на Майдані Незалежності, як видимий знак молитви за мир в Україні та у цілому світі. З цією лампадкою делегація вирушила до Риму, щоб 21 травня взяти участь в аудієнції Папи Франциска та урочисто передати йому цей молитовний символ.

СВІТЛИНИ

Прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336