possible to make website for free

Пошук по сайту

У Львові головний військовий капелан УГКЦ закликав плекати мир на противагу війні

15 червня, у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку, владика Михаїл Колтун, головний військовий капелан УГКЦ, взяв участь у спільній поминальній молитві за загиблими воїнами з літака Іл-76, збитого терористами у Луганську.

Єпископ Михаїл разом з владикою Венедиктом Алексійчуком, єпископом-помічником Львівської Архиєпрахії, очолили Панахиду. Під час поминальної ектенії протодиякон виголосив імена всіх 49-ти полеглих військовослужбовців. Під кінець священнослужителі та чисельна громада заспівали «Вічная пам’ять» українським героям.

Промовляючи до присутніх, владика Михаїл зазначив, що плекати мир – це найкращий спосіб уникнути війну. «Ми знаходимося у стані війни, а головною «зброєю» проти війни є мир. Мир – це в першій мірі, щоб ми були вільними від гріху. Щоб не мали тих голових гріхів: гордості, ненависті, помсти, злоби, заздрості… Виходячи з цього Церква поручає в супровід військам наших капеланів. Коли ворог бере зброю проти мирної людини, тоді ця людина має право взяти зброю і захищати не тільки себе, але й свою сім’ю, народ, державу. І Церква благословляє на такий спосіб протистояння зі зброєю в руках. Але тут головне, щоб ми, воюючи, не насичували свою душу гріхом». Далі архиєрей закликав цінувати наше життя: «Тільки тоді, коли ми збагнемо вартість миру і будемо гідно відстоювати наші священні вимоги до життя, цінувати життя своє і ближнього, присвячувати його для інших – це буде зватися патріотизмом, героїзмом і Бог буде нам сприяти в цьому». Берегти мир – це тема актуальна на всіх міжнародних паломництвах і з’їздах військових капеланів. Як приклад владика розповів про нещодавнє паломництво до Люрду, де всі закордонні військові делегації підтримали змагання України за мир в державі.

Переглянути відео події

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336