Пошук по сайту

Неділя про блудного сина - день особливої уваги до в'язничного служіння

Синод Української Греко-Католицької Церкви проголосив Неділю про блудного сина, що за літургійним календарем 2017 року припадає на 12 лютого, днем особливої уваги УГКЦ до в’язничного служіння, яке є пастирською турботою і молитвою за в’язнів, за всіх жертв злочину та за працівників пенітенціарної системи України.

Перед Великим постом єпархії УГКЦ покликані подбати про проведення збірок на потреби пенітенціарного душпастирства, оскільки це важливе служіння потребує належної підтримки. Минулий Рік Божого милосердя став особливою нагодою для оживлення місії Церкви для ув'язнених.

За останніми оприлюдненими даними від 1 вересня 2016 року,  в Україні понад 60 тис. в'язнів. Число в'язнів на окупованих територіях оцінюється понад 15 тис., і їх доля особливо невтішна, адже вони не користуються захистом закону України.

Найбільше осіб засуджено за корисливі злочини проти приватної власності — крадіжки, грабіж, розбій, вимагання; на другому місці - «за наркотики»; на третьому — засуджені за умисне вбивство. Велике число наших співгромадян мали досвід перебування «за ґратами». 

Проблему злочинності неможливо розв’язати лише силовими методами без плекання суспільної солідарності та співвідповідальності. Тому жодні зусилля не є надмірними, аби знайти та втілювати всі можливі альтернативи покаранню особи в неволі.

Сучасна місія УГКЦ у тюрмах проходить в атмосфері братнього співслужіння з представниками інших християнських Церков і деномінацій. Вона здійснюється на підставі соціального партнерства у співпраці з Державною пенітенціарною службою України. Визнаючи глибоку пошану до праці пенітенціаріїв, які у важких умовах виконують відповідальну суспільну місію, Церква висловлює підтримку всім зусиллям, що сприяють соціальній інтеграції.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336