Пошук по сайту

Розповідь про Світові Дні Молоді у Кракові

«Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя», - під цим гаслом відбулись ХХХІ Світові Дні Молоді у Кракові.

Від 20 до 25 липня наша група – серед них представники Сокальсько-Жовківської єпархії – знаходилась у Варшавсько-Празькій дієцезії, в мальовничому містечку Сулеювек. Місцеві волонтери на чолі з парохом познайомили нас з своєю парафією та провели для нас найрізноманітніші екскурсії по Варшаві та Сулеювку.

Впродовж цих Дієцезальних днів кожен ранок розпочинався з спільної молитви з родинами в костелі. Тішимось, що зустріли таких гостинних людей, які дбали і про спільну молитву і про пізнання своєї культури. Не менш приємним сюрпризом була теренова гра, яку ми проходили разом з родинами в яких ми жили. В часі гри ми пізнавали історію та культуру Польщі. Під час перебування в Сулеювку ми відвідали фестиваль народів, це неймовірне відчуття коли чуєш різнобарв’я мов і відчуваєш себе частиною Вселенської Церкви.

Не менш цікава програма була у древньому та величавому місті Краків. З усіх куточків тебе вітають з різних країн молодь, хоча й розмовляємо ми різними мовами, але всіх об’єднає Бог, єдина молитва. Катехизи, проповіді, привітання Папи Франциска, який проїжджає біля тебе – цей неймовірний погляд, який світиться любов’ю і на душі так тепло. Під час проповіді Святішого Отця пригадуєш собі, що Господь любить тебе таким, який ти є.

Також українська молодь запросила Папу Франциска до України великим банером, який підготувала напередодні, а львівська спільнота «Віра і світло» гаслом «Папа в Польщі, Папа в Римі, Папа буде в Україні» звернулась до Святішого Отця.

СДМ неймовірна зустріч молоді з усього світу, яка єднається в молитві.

Тетяна Малицька, Центр Академічного Душпастирства у Дублянах

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336