Пошук по сайту

Студентський театр з Дублян ніс добру вістку про народження Христа

Незабутнім залишиться цьогорічний новорічно-різдвяний період для творчих, активних студентів Львівського Національного Аграрного Університету з м. Дубляни та академічного капеланства, яких об’єднала у студентський театр ідея та бажання нести людям добру вістку про народження Христа.

Різдвяну коляду, вертепне дійство, новорічні віншування подарували наші студенти дітям зі звільнених територій Донецької області, дітям-сиротам та учням зразкової школи з допомоги учасникам АТО міста Харкова, які приїхали до Львова і Дублян, щоб відпочити, набратися радості Різдва, забути про війну та страждання. Студентський театр та академічне капеланство, яке очолює отець Іван Венгрин, стали учасниками благодійного культурно-освітнього проекту «Різдвяні мрії», організованого Міжнародним благодійним фондом «Волонтерське об’єднання «Крила».

Назавжди залишиться в пам’яті зустріч з учнями Костянтинівської ЗОШ, їхніми батьками, священиком о. Віталієм Кестером УГКЦ із м. Костянтинівки Донецької області, що завітали у Дубляни 13 січня на свято Маланки. Сльози радості та слова вдячності були найкращою нагородою для студентів за коляду, спільну молитву, театральне дійство Маланки. Діти були захоплені майстер-класами з приготування куті, вареників, смачним різдвяним частуванням, майстер-класами з виготовлення різдвяної зірки, які організувала господиня цього заходу та щира волонтерка м. Дубляни Ганна Голій. Дитячі мрії донецьких дітей стали справжньою різдвяною казкою.

26 січня 2017 року студентський театр Львівського НАУ став учасником ІІ Всеукраїнського фестивалю «Студентська коляда», який проходив у стінах Київського кооперативного інституту бізнесу і права за сприянням Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ та підтримки Центру академічного душпастирства Київської архиєпархії УГКЦ. Символом цього заходу стало гасло «Справжнє Різдво у твоєму серці!».

Про високий ранг зібрання свідчила присутність на святі знатних і поважних гостей: Верховного Архиєпископа-емерита Блаженнішого Любомира Гузара, Апостольського Нунція в Україні Архиєпископа Клаудія Гуджеротті та інших шанованих осіб.

Учасники студентського театру ЛНАУ представили галицький вертеп, різдвяні коляди та віншування. Колектив був нагороджений дипломом ІІ Всеукраїнського фестивалю «Студентська коляда» за радісне ширення усьому українському люду світлої вістки про Різдво Христове.

Наступного дня студенти під проводом с. Василії Гальцової, ЧСВВ, відвідали Київський слідчий ізолятор. Там залунала коляда у виконанні театрального колективу студентів Львівського національного аграрного університету, що приїхали до Києва разом зі своїм керівником Оксаною Качмар та духовним провідником, о. Іваном Венгрином, головою Центру академічного капеланства. Веселі хлопці та дівчата з великою яскравою зіркою та музичними інструментами несли світло Божої любові туди, де сум і розпач, здається, цілковито полонили людські серця.

Присутні працівники цієї установи уважно стежили за тим, що відбувалося на сцені. Майстерна гра акторів, розкішні костюми, неперевершений спів колядок, музичний супровід – усе було на дуже високому рівні. Любов і радість, якою так щедро ділилися молоді актори, наповнили серця присутніх та додали сил, потрібних у нелегкій праці з ув’язненими.

Велична коляда, яку пронесли студенти Львівського НАУ, стала піснею молитви і прослави, можливістю осягнути і збагнути велику радість людського єднання і любові, щирого спілкування і величного торжества неба і землі!

Повідомляє http://lnau.lviv.ua

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336