Пошук по сайту

Владика Михаїл (Колтун) освятив Пластовий вишкільний центр у м. Буча

14 жовтня з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці відбулося освячення та відкриття Пластового вишкільного центру у м. Буча, що в Київській області. Чин освячення здійснили владика Михаїл Колтун, керівник Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ, о. Ростислав Височан, керівник відділу військового капеланства для ЗСУ, о. Мирослав Латинник, парох храму Різдва Пресвятої Богородиці м. Ірпеня, та владика Нестор Писик, Архієпископ Тернопільський і Кременецький (УПЦ КП). У церемонії відкриття центру взяв участь Президент України Петро Порошенко. 

У своєму слові владика Михаїл зазначив важливість доброго виховання української молоді, яке має базуватися на християнських та патріотичних засадах, в основі яких лежить любов до Бога і свого народу: «Сьогодні, як ніколи, світ чекає на добрих людей! Сьогодні, як ніколи, Церква чекає на добрих християн! Сьогодні Україна чекає на добрих громадян! Щоб бути добрим, потрібно рости, працювати над собою, навчатися, вишколюватися. Цей центр має стати місцем вашого зросту – фізичного, інтелектуального, а головне – духовного. У день свята Покрови Пресвятої Богородиці Господь Бог зсилає на вас особливе благословення, дарує вам нагоду навчитись жити життя  по-справжньому. А це означає – любити Бога, любити світ, який Бог створив, любити свого ближнього, з яким ми творимо Україну, вміти давати собі раду в житті. Адже у цьому і полягає пластова педагогіка, щоб ви вміли прийняти виклики життя і їх подолати: СИЛЬНО, КРАСНО, ОБЕРЕЖНО, БИСТРО!».

Президент Петро Порошенко привітав пластунів та підкреслив, що організація, яка в Україні об’єднує майже вісім тисяч членів, має 118 осередків, діє у всіх областях і виховує справжніх патріотів, повинна мати сучасний центр. «У Пласті росте новий люд» – так співають пластуни в урочисті хвилини. І це не пусті слова, адже сьогодні ви і є той новий люд, що несе по життю любов до рідної землі, жагу до відкриття нового. За це вам велике спасибі, адже наша українська спільнота нині конче потребує таких, як ви, – українців нової формації», – наголосив Президент.

 Прес-центр Департаменту військового капеланства УГКЦ

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336