Пошук по сайту

Департамент військового капеланства звернувся до священиків долучитися до капеланського служіння військовим

Департамент Патріаршої Курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України звернувся до єпископів УГКЦ про допомогу у забезпеченні українського війська капеланами.

«Звертаюся до Вас у цей непростий час, котрий вимагає високої активності капеланського служіння для особового складу Збройних сил України та інших військових формувань, - йдеться у листі Преосвященнішого Владики Михаїла (Колтуна).

«До душпастирської опіки військових та правоохоронців у мирний час наша Церква покликала 57 священників від усіх архиєпархій, єпархій та екзархатів. У теперішній ситуації, коли оголошена мобілізація, потреба у капеланах зросла», - наголошує Департамент.

Департамент капеланства звертається з проханням до священиків зголошуватися до капеланського служіння у війську. Департамент координуватиме співпрацю капеланів та військових формувань, які потребують опіки. «На жаль, п’ятдесяти семи священиків у сьогоднішній ситуації недостатньо: душпастирі не в змозі охопити потреби військовослужбовців у ці складні дні в нашій державі. Капеланам Департамент надасть методичну підтримку для праці у війську», - зазначається у листі.

Прес-служба Департаменту капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336