Пошук по сайту

У Києві проходить щорічний з’їзд військових капеланів

14 - 17 грудня 2015 року у Києві проходить з’їзд військових капеланів УГКЦ, в якому бере участь єпископ Михаїл Колтун та священики нашої єпархії, які душпастирювали в зоні проведення АТО або несуть своє служіння у військових частинах на теренах єпархії.

«Цьогорічну конференцію ми розпочинаємо темою нового церковного року – Божого милосердя. Заохочую всіх, щоб ми перейнялися цим післаництвом Папи Франциска, адже служіння військового капелана найперше пов’язане з творінням милосердя нашому ближньому», – сказав владика Михаїл.

«Дозвольте ще раз усім вам подякувати, – звернувся Блаженніший Святослав до капеланів, – за те, що у надзвичайних ситуаціях війни в яких живе наша держава і наш народ, кожен з вас відкрив найпотаємніші, найглибинніші, найкращі риси – ваші особисті і всієї Церкви. Тому-то я не соромлюся назвати військових капеланів нашої Церкви – справжнім її обличчям», – підкреслив Глава Церкви.

Після Божественної Літургії Блаженніший Святослав нагородив 120 душпастирів іменним нагрудним хрестом військового капелана.

Повідомляє Департамент капеланства

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336