Пошук по сайту

Єпископ освятив реанімобіль придбаний за кошти української діаспори

18 грудня у центрі Львова єпископ Михаїл Колтун, головний капелан УГКЦ, освятив реанімобіль, який придбано за пожертви української діаспори в Італії для потреб воїнів АТО.

Ростислав Макух, голова благодійного фонду «Нова Країна» розповів: «Кошти зібрала українська діаспора в Італії і передала їх діаспорі в Америці, які там купили три реанімобілі та переслали до України. БФ «Нова Країна» їх офіційно оформив і сьогодні вона від’їжджає до Департаменту капеланства УГКЦ в Київ. Ще один автомобіль на сервісі, інший допливає в контейнері. Ініціював збірку коштів – отець Роман Кривий, якого підтримали інші наші священики, віряни з різних міст Італії та профінансували три таких машини».

Після освячення реанімобіля, архиєрей зазначив: «Дякуємо цим людям, які докладаються до спільного завдання, яке стоїть перед нами – оборона і захист нашої Батьківщини, її свобод, її прав, її незалежності та соборності. Якщо б хоча одна з тих ознак була б покривджена, то ми б не мали чим гордитися в своїй державі. Тому ми мобілізовуємо всі наші сили та можливості, а при тому дякуємо всім тим, які прикладаються для добра нашої країни, щоб всім нашим воїнам, чи тим пораненим, чи покаліченим дати допомогу. Нехай Господь благословить руки всіх, які прикладаються до того доброго діла, а тих, для яких ми це робимо, нехай Господь захоронить, забезпечить силою і своїм небесним заступництвом».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336