Пошук по сайту

Військові капелани поблагословили офіцерів-випускників

У місті Львові, 27 лютого 2016 року, військові капелани, очолювані єпископом Михаїлом Колтуном, поблагословили сто вісімдесят двох офіцерів-випускників Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Владика Михаїл наголосив: «Як капелан для українського війська насмілююся сказати слова Божого благословення. На вас дивиться весь український народ і висловлює сподівання, щоб ви з честю і відвагою сповняли священний обов’язок захисту Батьківщини. Бачимо як ви преображаєтеся не тільки зовнішньо; як ви становитеся симпатичними в наших очах і ця симпатія викликає в нас надію на ваш розсудок, який ви дістали в стінах Національної академії, в християнському вихованні, для того, щоби оправдати сподівання свого народу. В першій мірі сподівання у сповненні ваших обов’язків щодо Бога, щодо землі, яку Господь ввірив для нас, щоб ми її цінили, щоб тою свободою, яку нам Бог дав, володіли та розвивалися в ній. Для цього Господь вдихає в нас своє благословення і ми сьогодні про це молимося і це благословення вам уділяємо».

Військовий єпископ взяв участь у церемонії вручення дипломів, відтак окропив свяченою водою випускників, їх рідних і близьких, та гостей цього заходу.

Також в урочистостях з нагоди дострокового випуску молодих офіцерів взяли участь: отець Степан Сус, голова Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ та настоятель Гарнізонного храму св. апп. Петра і Павла, отець Андрій Хомишин, капелан Національної академії сухопутних військ та о. Іван Глова, духівник Центру душпастирювання військовослужбовців, що діє при Львівській Духовній Семінарії УГКЦ.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336