Пошук по сайту

Вийшов друком новий випуск журналу «Капелан»

Цими днями було видано перший у 2016 році номер журналу «Капелан», що є реалізацією чергового проекту Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

На сторінках журналу пропонують ознайомитися з основними віхами діяльності Департаменту за останній рік, душпастирською діяльністю військових капеланів УГКЦ на фронті і в тилу, а також дізнатися про молитовні ініціативи на підтримку українських бійців, які сьогодні захищають українські землі від агресора.

У цьому випуску читайте:

«Священикові за честь бути там, поруч із військовими», – військовий капелан отець Тарас Михальчук, душпастир Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла, розповідає про те, наскільки складніше служити на війні, ніж у тилу, якими є завдання військового капелана, про відвагу українських військових та свої найяскравіші спогади з території бойових дій:

«Я б не казав, що так усі відразу говорили: «Ура! Приїхав отець. Давайте будемо молитися». Спочатку десь на підсвідомому рівні вони хотіли просто познайомитись, бо кожен по-своєму сприймає священика. Але все викристалізовується на 2-3 день буття з ними. Ти починаєш розуміти, що вони хочуть з тобою поспілкуватися. Починають підходити з проханням про сповідь чи просто хочуть поговорити».

Про свідчення перебування Бога на фронті, молитовну акцію «Молимося за тебе повсякчасно», міжнародну співпрацю Департаменту, досвід військово-медичного капеланства семінаристів у військових шпиталях читайте у новому номері журналу «Капелани». Окрім цього, до вашої уваги розповідь із книги о. Андрія Зелінського «Соняхи», молитва за невідомого українського солдата та поради військовим капеланам-початківцям від отця Степана Суса.

Ознайомитися з електронною версією першого і другого номеру, а також завантажити журнал «Капелан» можна на сайті.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336