Пошук по сайту

Українські військовослужбовці та капелани вирушили у Міжнародне паломництво до Люрду

16 травня 2016 року українські військовослужбовці та капелани вирушили у 58-ме Міжнародне військове паломництво до Люрда.

Цього року в паломництві беруть участь 133 паломників, серед яких військові та капелани. Очолив українську делегацію владика Михайло (Колтун), керівник Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

Група паломників відправилися з м. Львова, де  біля Національної академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного військовий єпископ Михайло (Колтун) благословив прочан на щасливу дорогу. Владика запевнив учасників прощі, що Богородиця чекає на них і радо прийме та вислухає всі прохання і молитви. «Відповідь, яку хочемо чути від Пресвятої  Богородиці, щоб ми могли привезти до  України свій мир: в душі, в серці, в помислах. Щоби ми могли відчути  в тій вузькій аудиторії мир нашого співжиття, нашого співдіяння, нашого співрозуміння і з цим миром ми змогли приїхати в місця нашого служіння та проживання», – сказав військовий єпископ.

Цього року участь у прощі беруть 133 військовослужбовці та капелани, з-поміж яких є учасники АТО, офіцери, курсанти, солдати прикордонних військ та Збройних сил України. У делегації також є поранені військові – учасники бойових дій на Сході України. Завдяки матеріальній допомозі Лицарів Колумба та капеланської служби Німеччини Департамент у справах душпастирства силових структур України зміг профінансувати участь у паломництві близько двадцяти військових.

За словами о. Любомира Яворського, заступника керівника Департаменту, українські військові їдуть до відпустового місця в Люрді з метою представити Україну в щорічному молитовному міжнаціональному з’їзді. Це паломництво є особливим, бо військовослужбовці різних країн збираються у святому місці не з військових причин, а щоб разом молитися за мир у світі. «Очевидно, ми найбільше потребуємо миру. Кожен учасник цього військового паломництва їде до Люрда з бажанням молитися за мир, а ми як капелани будемо їх у цьому супроводжувати та допомагати», – зазначив о. Любомир.

До Люрда українська делегація прибуде на початок міжнародного паломництва – 20 травня. Дорогою до відпустового місця паломників чекають екскурсії історичними та релігійними пам’ятками європейських країн: Польщі, Чехії та Німеччини. Зворотній маршрут пролягатиме через Австрію та Польщу. У Ватикані відбудеться аудієнція військових з Папою Франциском, а потім паломники пройдуть через усі чотири папські базиліки, де відкриті Двері Божого милосердя.

Організацію поїздки українських військовослужбовців координує Департамент Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України спільно з Патріаршим паломницьким центром та за сприяння Міністерства оборони України.

Довідка

Провідною темою 58-го Міжнародного військового паломництва є Боже Милосердя. Лейтмотивом усіх трьох днів перебування військових у Люрді буде фраза «Двері завжди відчинені».

Цьогорічна поїздка до Люрда для української делегації буде ювілейною: вже двадцятий рік поспіль представники нашої держави стають учасниками військового паломництва до чудотворного місця.

Окрім цього, цього разу делегація українських військових є найбільш чисельною за всі роки участі в паломництві. До Люрда вирушило 133 військовослужбовці з України. До цього часу максимальна кількість військових паломників з України сягала 109 осіб. А останні два роки, у зв’язку із бойовими діями, участь України у Міжнародному паломництві була лише символічною і малочисельною. Поранені солдати беруть участь у прощі до Люрда вже другий рік поспіль.

Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ
у справах душпастирства силових структур України

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336