Пошук по сайту

Сокальський і Тартаківський деканати провели передсоборову зустріч

12 квітня 2014 р. Б. у м. Сокалі відбулася передсоборова зустріч священства та представників мирян Сокальського і Тартаківського деканатів на тему: «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом».

Зібрання розпочалося зі спільної молитви у Катедральному храмі св. апп. Петра і Павла. За участі представників Єпархіального управління, священнослужителів деканатів та мирян, було відслужено Молебен до Христа Чоловіколюбця. Після молитви усіх учасників запросили до приміщення парафіяльної катехитичної школи імені Слуги Божого о. Кирила Селецького, для подальшої праці.

Після реєстрації учасників отець-канцлер Роман Синицький виголосив вступне слово в якому підкреслив важність цієї зустрічі і запросив усіх до подальшої співпраці. Декан Сокальського деканату о. Петро Звір наголосив на тому, що всі тут присутні миряни не є випадковими і спільно повинні розважити над тим як покращити християнське життя кожної парафії.

Під час зустрічі було виголошено три доповіді. Першим доповідачем був о. Роман Синицький з темою: «Боже Слово і Катехизація», у якій розповів про теперішній стан катехизації у єпархії і в парафіях.

Наступну доповідь виголосив о. Йосип Скоробогатий про: «Служіння ближньому». Доповідач наголосив на тому, що у своєму житті ми повинні вчитися у Христа як нести своє служіння для людей які нас оточують, також привів до прикладу слова преосвященного владики Венедикта, який говорив, що «служінню ближньому ми не можемо навчитися, до служіння ми себе не можемо заставити, а служіння ближньому залежить від наших стосунків з Богом». Також було підкреслено три основні засоби якими ми можемо нести своє служіння – діло, слово і молитва.

Третя доповідь була від представників мирян. Її доносила слухачам вчителька катехитичної школи с. Варяж п. Любов Городецька. Тема доповіді була: «Літургія і молитва». Доповідач закликала відродити в свідомості мирян, що приватна молитва кожного є продовженням літургійної молитви. Тому практикуючи приватну молитву ми не повинні забувати про молитву літургійну, яку спільно творимо у парафіяльних храмах. Також був поставлений наголос на тому, щоб на парафіях, як священнослужителі так і миряни, сприяли зберіганню чистоті нашого обряду.

Після доповідей було обговорення певних проблем по вище згаданих темах, та способи їх розв’язання. Всі пропозиції і побажання було вислухано, прийнято до уваги та внесено у протокол. Також було визначено делегатів від Сокальського та Тартаківського деканатів, які 30 серпня цього року, візьмуть участь в Єпархіальному Соборі.

По завершені зустрічі була подячна молитва Богові за плідну працю. Усі учасники передсоборової зустрічі у м. Сокалі сподіваються, що увесь напрацьований матеріал стане допоміжним у стратегії розвитку «живої парафії» нашої Церкви.

Повідомив о. Йосиф Скоробогатий,
сотрудник храму св. Арх. Михаїла с. Забужжя, Сокальського д-ту

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336