Пошук по сайту

Любов’ю служіть один одному

У п’ятницю 23 березня р. Б  у приміщенні Сокальсько-Жовківської єпархії, що у Жовкві відбулася друга зустріч про соціальне служіння для молоді храму святого священномученика  Йосафата УГКЦ, яку провів о. Михайло Захарко.

Любов до ближніх, милосердя до інших людей (тобто caritas) є основою християнства. Життя й учинки Ісуса Христа показують нам, як виявляти любов у щоденному житті й служити іншим. На зустрічі було сказано про парафіяльний карітас як пасторальну структуру Церкви. Парафіяльний карітас покликаний виховувати через вчинки й спільну діяльність парафіян, досліджувати потреби у своїй громаді, вести соціальну роботу через служіння ближнім, співпрацювати з іншими спільнотами й організаціями. Структура парафіяльного карітасу має відповідати структурі парафіяльної спільноти, а його сила полягає у волонтерах, готових докластися до служіння й таким чином свідчити про любов Ісуса.

Отець Михайло Захарко поділився особистим досвідом соціального служіння з учасниками зустрічі. Підводячи підсумки зустрічі отець зазначив, що справжній християнин повинен не лише відвідувати Літургію і молитися, він має свідчити це у своєму житті через служіння ближнім як це робив Ісус Христос.

Інформацію подала Христина Кобрин

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336