Пошук по сайту

У Жовкві молитовно вшанували ювілей виходу Церкви з підпілля

23 листопада у м. Жовква відбулася урочиста Архиєрейська Літургія з нагоди ювілею виходу Церкви з підпілля та храмового празника священномученика Йосафата.

Божественну Літургію очолив Преосвященний владика Михаїл Колтун у співслужінні духовенства з Єпархіального управління та Жовківського деканату.

У проповіді Преосвященний владика Михаїл наголосив на важливості батьківства. Добрі батьки повинні любити своїх дітей і передавати їм науку, отриману від Бога. Владика навів людям добрий приклад батьківської любові сотника Яіра, який не залишив своєї віри, навіть коли всі навколо вселяли в нього сумнів та безнадію.

Преосвященний поділився з присутніми своїми переживаннями щодо теперішньої ситуації в країні, наголосивши, що маємо плекати любов до Богом даної нам землі. Не знецінювати того, що нашим дідам і прадідам вдалося отримати великою ціною, ціною власного життя та поневірянь. Владика закликав не бути байдужими до долі своєї Батьківщини, задумуватись про її майбутнє, а не жити тільки теперішнім. Ми ідентифікуємо себе як Греко-Католицька Церква, що існує завдяки мученицькій жертві своїх вірних, які переживши роки переслідувань не відреклися від неї, від віри в Бога.

Архиєрей згадав події, які відбулися рік тому у Києві на Майдані, де люди показали братню любов один до одного, показали свою єдність. У кожного має бути розуміння жертви тих людей за свою Батьківщину. І так, як Ісус Христос колись склав жертву свого життя за нас, за наше спасіння, за наше майбутнє, так і тоді ці люди жертвували для майбутнього своєї Батьківщини свої життя.

По закінченні Божественної Літургії владика подякував отцю Михайлу Ткачіву, настоятелю парафії, за його старанну роботу на Христовій ниві, а парафіянам побажав миру, злагоди та любові у їхніх сім’ях та родинах «щоб Божий мир плодоносив рясними плодами у їхньому житті».

Отець Михайло висловив вдячність архиєрею за теплі слова та побажав Божого миру, щоб він передавав його воїнам, яких благословляє на службу, як військовий капелан нашої Церкви.

Повідомив брат Михайло Морозовський

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336