Пошук по сайту

У Сокалі почалася «Молитовна естафета за мир в Україні»

2 жовтня в Катедральному соборі свв. апостолів Петра і Павла у Сокалі Молебнем за освітян та освяченням ікони Пречистої Діви Марії  розпочалась «Молитовна естафета за мир в Україні» під гаслом «Під Твій покров, Діво свята, прийми дітей своїх, о всеблага!»

7 жовтня учні Сокальської гімназії імені Олега Романіва першими зустрічали ікону Діви Марії у своїх стінах та спільно молилися за матінку Україну.

Учні 5-Б класу разом із учителем християнської етики Михайловою Світланою Олексіївною урочисто принесли ікону з храму і вже тоді відбувся Молебен до Пресвятої Богородиці, який відслужив отець Ярослав Валюх.

«Пресвята Богородице, спаси нас», – такими словами гімназисти молились за мир в Україні. Опісля Джусь Мар’яна, Лисяк Христина та Склянка Катерина заспівали пісню «Радуйся, Маріє!»

Впродовж двох днів гімназисти мали можливість молитися перед іконою Пресвятої Богородиці, а 9 жовтня ікону перенесли у Сокальський НВК №2. І так протягом усього навчального року ікону Пречистої Діви Марії планують передавати по усіх школах Сокаля та району.

Повідомила Мар’яна Джусь,
учениця Сокальської гімназії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336