Пошук по сайту

Молитовна естафета триває на Жовківщині

Продовжуючи молитовну естафету «За мир в Україні», 14 жовтня на свято Покрови Пресвятої Богородиці Сопошинська загальноосвітня школа приймала у себе ікону Богородиці.

До цієї зустрічі готувалася вся школа. З самого ранку школярі спішили у красивих вишиванках, несучи букети квітів, щоб ними обдарувати Діву Марію, випрошуючи у неї ласк і заступництва про мир в Україні.

Учениці 10-11 класів разом із завучем школи по виховній роботі Грех Марією Іванівною у дитячому садочку №1 м. Жовкви приймали від малечі святиню.

На шкільному подвір’ї учні школи спільно з о. Ярославом Петрухою та всією громадою УГКЦ, яка процесійно прийшла від храму з особливим піднесенням і піснею зустрічали святиню.

Біля статуї Богородиці, яка в цьому році була освячена, відбулась спільна молитва за мир і спокій в нашій державі.

Після виступу директора школи Пак Любов Степанівни та о. Ярослава Петрухи всі присутні під спів Богородичних та патріотичних пісень приклонялися та цілували ікону.

На завершення святиня урочисто була перенесенна в приміщення школи.

Наступного дня учні та педагоги спільно з о. Ярославом молитовно прощалися з іконою і передали її в школу с. Мацошин, де стрічали її біля храму жителі села і урочисто несли через все село до школи.

Повідомив о. Роман Малькевич,
вчитель християнської етики

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336