Пошук по сайту

Представники єпархії у Києві відзначили завершення Року митрополита Андрея

1 листопада 2015 року в м. Києві єпископ Михаїл Колтун та священики - представники деканатів єпархії - взяли участь в урочистостях з нагоди завершення року митрополита Андрея Шептицького.

В Патріаршому соборі Воскресіння Христового Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав очолив Архиєрейську Літургію. Пізніше, увечері, в Національній опері імені Т.Г. Шевченка відбулася урочиста академія, присвячена завершенню ювілею праведного Андрея.

Отець Микола Дем’яновський, декан Новояричівський та учасник свята, зазначив, що видно розвиток нашої Церкви, зокрема по тому, що Патріарший собор відвідує щораз більше людей, які творять живу парафію у Києві. Інший аспект – це відзначення постаті Митрополита Андрея на державному рівні, що є показником того, що наша Церква має вагу в житті України.

Отець Іван Славич, представник Рава-Руського деканату, в особливий спосіб пережив виставу в Національній опері, під час якої можна було зрозуміти драматизм нашої історії та її духовного лідера – Митрополита Андрея. Вартими уваги було ствердження представників іншої релігії, що постать Митрополита – це не лише надбання греко-католиків, а всього українського народу.

Отець Юрій Мовчан, представник Кам’янка-Бузького деканату, підкреслив, що такого роду святкування допомагають усім вірним більше пізнати Церкву та її життя, в даному випадку – це духовний подвиг праведного Андрея.

Прес-служба єпархії. Світлини Валентини Євтушок

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336