Пошук по сайту

Священик Андрій Дутчак отримав Папську грамоту на відпущення зарезервованих гріхів

Священик Катедрального храму свв. апп. Петра і Павла отець Андрій Дутчак, який призначений місіонарем милосердя у Сокальсько-Жовківській єпархії, отримав Папську грамоту з благословенням на відпущення гріхів зарезервованих Папі Римському.

Про цю подію отець Андрій пише так:

«Продовж двох днів у м. Рим перебували священики-місіонарі з цілого світу для спільної молитви і отримання папського благословення. Початком всіх дійств, передбачених програмою, було вручення місіонарям грамоти, текст якої містить папське благословення на відпущення всіх гріхів, які зарезервовані, згідно канонічного права, Святішому Отцеві.

9 лютого всі місіонарі процесійно від кастел сан Анджело попрямували до зали Реджя на зустріч із Святішим Отцем. Протягом даного маршруту ми мали можливість увійти в базиліку св. Петра через двері милосердя і у самій базиліці вшанувати мощі отця Піо, які в цей час там були виставленні для загального вшанування.

Бути відповідальним і милосердним у своєму служінні – такими словами розпочав своє звернення Святіший Отець. Провідною думкою у слові папи Франциска була наука про сповідь. Наголошуючи, що священик має, своїм відношення і своєю особою, у сповідальниці представляти Церкву як люблячу матір.

Наступного дня була спільна Месса із Святішим Отцем. Саме цього дня у християн латинського обряду розпочинався Великий піст і згідно з латинською традицією було здійснено, усім присутнім, чин посипання голови попелом».

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336