Пошук по сайту

«Дорогою Божого милосердя», - проща з Червонограда до Сокаля

Понад три сотні паломників з парафій Червоноградського деканату 9 липня 2016 р. здійснили піше паломництво до Ювілейних храму свв. Апп. Петра і Павла у м. Сокалі.

Вірні храмів із Червонограда, Бендюги, Сільця, Волсвина, Борятина, Мурованого та Добрячина присвятили цю прощу Року Божого Милосердя молитві за родини і мир в Україні.

Для одних це була чергова піша проща, для інших – перша. До речі, тих, хто наважився із Червонограда до Сокаля йти було чимало. Інші мали змогу дістатись до храму автобусом. Червоноград - Добрячин - Жвирка - Сокаль за таким маршрутом паломники здолали 13 кілометрів. Був також і перепочинок з молитвою у храмі Святого Духа на Жвирці. Поруч крокували діти, молодь і навіть пані поважного віку, котрим 79 і 81 рік! Сприяла навіть погода: попри прогнози синоптиків грозові дощі не надто намочили прочан. Шлях минув легко і невимушено у молитві та розважаннях, які провадив ігумен монастиря о. Ігнатій Москалюк. Іще на початку шляху благословення у паломництво уділив о. Михайло Нискогуз, настоятель храму Св. Йосафата, від якого й почався шлях. Разом із прочанами йшли священики: о. Роман Сковрон, о Тадей Виксюк ЧСВВ та о. Роман Білецький.

А вже у храмі Святих Апостолів Петра і Павла у Сокалі паломників зустрів о. Андрій Дутчак, який призначений місіонарем Божого милосердя у Сокальсько-Жовківській єпархії. Він детально розказав про умови повного відпусту і які ласки кожен може отримати з цієї прощі. Божественну Літургію із настоятелем катедри о. Ярославом Кащуком співслужили 16 священнослужителів Червоноградського деканату та львівської церкви Св. Анни. До слова, її парафіяни спеціально приїхали цього дня до Сокаля, аби приєднатись до відпустової прощі.

На Божественній Літургії о. Андрій виголосив науку про Ювілейний Рік та Боже Милосердя. Вірні мали змогу прийняти Святі Таїнства – Сповіді та Причастя, відновити хресні обіти, з молитвою пройти через Ювілейні двері і отримати повний відпуст.

Також прочани отримали благословення з нагоди Ювілейного року Божого милосердя. Опісля о. декан Зеновій Буньо подякував всім за організацію незабутнього паломництва.

Повідомила Олександра Гузій

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336