Пошук по сайту

Владика Михаїл очолив паломництво єпархіального духовенства святинями Європи

Відзначаючи Рік Божого Милосердя, під гаслом «Милосердя Двері», з 11 по 19 серпня священики Сокальсько-Жовківської єпархії на чолі з правлячим архиєреєм взяли участь у паломництві святинями Європи.

Духовним натхненником та ініціатором прощі був владика Михаїл, який протягом усієї подорожі ділився повчальним архиєрейським словом, даючи настанови до духовного, особистого і священичого життя. Провідною темою архипастирських повчань були слова про мир, який найперше має бути в серці людини, відтак між усіма нами, в парафії, в Церкві та по всій українській землі.

Першим місцем молитви став Богородичний санктуарій Марія Бистриця, що у Хорватії, де паломники взяли участь в Архиєрейській Літургії, а також приступили до чудотворної статуї Божої Матері.

Наступним на шляху паломників стало м. Паґ, де священики взяли участь у святкуванні свята Успення Пресвятої Богородиці за григоріанським календарем, яке є найторжественнішим у цій місцевості. В цей день прочани, які з усіх сторін приїжджають в це місто, урочисто переносять статую Божої Матері від однієї церкви до іншої, проходячи таким чином через ціле місто. Все завершилося урочистою Архиєрейською Літургією за участю військового ординарія для католиків Боснії і Герцеговини Томо Вукшіча та Єпископа Сокальсько-Жовківського Михаїла Колтуна спільно із священиками та великим числом місцевих вірних, які прибули на святкування.

Завершення духовної подорожі відбулося у місті Ярослав, що у Польщі, де цього річ на свято Преображення відбулося святкування 20-тої річниці коронації ікони Божої Матері «Двері Милосердя», що є однією із символів року Божого милосердя, проголошеного Святішим Отцем Франциском. Урочистості очолив Отець і Глава нашої Церкви Патріарх Святослав у співслужінні з єпископами та численним духовенством Української греко-католицької та Римо-Католицької Церков, а також у присутності численної кількості вірних.

Збагачені духовно паломники благополучно повернулися на українську землю. Учасники щиро дякують преосвященному Владиці Михаїлу за ідею такого паломництва та його духовний супровід, а також єпархійному паломницькому центру «Еффата» за організацію.

СВІТЛИНИ

Від імені паломників повідомив о. Тарас Дзьоба

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336