Пошук по сайту

Архиєрейська Літургія біля мощей св. Партенія у м. Жовква та дияконські свячення

2 жовтня 2016 р. Б., з нагоди вшанування мощей святого мученика Партенія, які знаходяться в монастирі отців Василіян у м. Жовкві, відбулась архиєрейська Божествення Літургія, на якій преосвященіший владика Кир Михаїл Колтун рукоположив у сан диякона – Назарія Федишина.

«Любіть Бога понад усе, а ближнього як самого себе. І тільки у такому ключі ми можемо об’єднатися у церкву, у державу. Тільки в такому ключі ми благословляємо наших воїнів на оборону, нашої землі, нашого народу. Тільки в такому ключі ми можемо сподіватися, що Господь подасть сили відстояти наші права, наші свободи і гідність нашу.» - Цим закликом, у своїй проповіді, звернувся преосвященніший Владика Михаїл, не тільки до парафіян і гостей, а й закцентував,  що цей посил активно йде  з нашими отцями капеланами на схід нашої країни, до наших воїнів. Щоб по всій нашій країні чи тут у мирі, чи там, у протистоянні, виконувались заповіді любові. Віра, Любов і Милосердя – великий скарб, даний Ісусом Христом, прийнятий мучениками. Він підбадьорює нас у наших випробуваннях: «А маємо цей скарб у глиняних посудинах, щоб було видно, що велич сили є від Бога, а не від нас. Нас тиснуть звідусіль, але ми не пригноблені; ми в труднощах, та ми не втрачаємо надії;  нас гонять, та ми не покинуті; ми повалені, та не знищені.» (ІІ Кор. 4:7-9) – словами апостола Павла підбадьорив свою паству у нелегкий час Владика Михаїл.

Нововисвячений диякон Назарій подякувавши Архиєрею за свячення, попросив про молитву. Щоб як молитва родини, провадила його у навчанні, так молитва святителя допомагала у гідному дияконському, а на далі у священичому служінні перед Господом.

 Більше світлин https://goo.gl/photos/WW2M5WUgSaeFkUVB7

о. Ігор Малиш 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336