Пошук по сайту

Засновано 41-у спільноту "Матері в молитві"

7 листопада 2010 року у селі Поториця, що біля Сокаля, було засновано 41-у спільноту "Матері в молитві" у Сокальсько-Жовківській єпархії. 37 матерів виявили бажання щотижня спільно молитися за своїх і не лише за своїх дітей. Урочистість розпочалася Службою Божою, яку очолив капелан "Матерів у молитві" священик Ярослав Валюх разом з настоятелем храму Преображення Господнього села Поториця священиком Романом Синицьким.


"Велику силу має молитва матері, вона і мур пробиває, і є необхідною для добра та спасіння кожної дитини". Наголошуючи на необхідності такої молитви, священики заохочували якнайбільше матерів спільно молитися до Бога за своїх дітей.

P. S. Рух "Матері в молитві" розпочався в Англії у 1995 р. і на сьогоднішній день поширений у 95 країнах світу. В Українській Греко-Католицькій Церкві рух «Матері в молитві» діє з 2000 р. і є найбільшим організованим та позаконфесійним рухом мирян. Членами спільноти «Матерів в молитві» у світі є римо-католики, англіканці, православні, протестанти. В УГКЦ діє 750 спільнот руху, а це приблизно 7500 мирян (станом на 15 жовтня 2010 р.). У Сокальсько-Жовківській єпархії разом з новоствореною спільнотою села Поториця нараховується 41 діюча спільнота. Жінки-матері щотижня мають свою окрему церковну духовну діяльність. Вона полягає в тому, що групи 35-100 матерів збираються для молитви за дітей, своїх і чужих, рідних і духовних.
Кожна матір, яка молиться за своїх дітей, тим самим себе освячує і оздоровляє, а це є відповідь на сучасну духовну кризу, в якій перебуває Україна.

Подав о. Роман Синицький

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336