Пошук по сайту

Завершилася ІІІ-тя проща до св. Папи Івана Павла ІІ в Руді Сілецькій

У вівторок, 22 жовтня 2019 р. Б., Преосвященний владика Михаїл (Колтун) очолив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі св. Юрія, що в Руді Сілецькій, Кам’янко-Бузького деканату.

У своєму пастирському слові владика звернув увагу на постать святого Івана Павла ІІ, який любив нашу Церкву і Державу. «Бог дав життя, обдарував різними дарами та можливостями, щоб ми змогли виконувати волю Божу та різними можливостями її сповнювати. Наше завдання дійти до царства яке Господь дає нам щедро. Іван Павло ІІ у апостольський спосіб міг ділитися своїм покликанням з цілим світом. Він це робив успішно, долав немочі, знеохочення. Ми це знеохочення маємо бачити в собі, так як наша природа є схильною до гріхів, лінивства, легковажності та байдужості. Якщо ми не змагаємося з собою, то втрачаємо те Велике до чого Господь покликав. Папі також не легко було служити, але Господь каже – тобі вистачить благодаті. Святий Іван Павло ІІ засвітився на весь світ, для нього справа Церкви була святою. Супроти всіх чинників, які його відсторонювали, щоб не їхати до України, а їх було багато, проте його ініціатива сталась дійсністю. Завдячуючи великому дарові Церкви-мучениці, переслідуваної та нищеної. Він апелював, щоб підняти Церкву, оживити, чого ми є свідками, його служіння і ревності. Сьогодні ми до нього апелюємо, щоб був з нами, щоб ми від нього вчилися жити по-християнськи і ділити благовість Божу, якій він більшість свого життя приділив. Ми вписуємо святого у нашу парафію, робимо його нашим жителем і допомагаємо йому у служінні, просимо щоб святий Папа нас провадив своїм благословенням та навчив бути вірними і витривалими в Церкві. Щоб ми  могли досвідчити у собі щедрість Божу, якою Господь хоче поділитися з кожним з нас. Він був подвижником миру, за нього наша Церква почала розвиватися, тож молімось щоб він завів мир на нашій землі».

СВІТЛИНИ

Після Літургії було освячено мощовик, де вкладені мощі святого Івана Павла ІІ та освячено воду.

На завершення настоятель о. Богдан Стефанишин подякував архиєреєві, прочанам, парафіянам, хористам ЛДС Святого Духа та всім хто долучився до організіції прощі.

Прес-служба єпархії

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336