Пошук по сайту

У свято Собору Пресвятої Богородиці владика Михаїл молився у храмі св. свщмч. Йосафата м. Жовкви

У середу, 8 січня 2020 р. Б., у свято Собору Пресвятої Богородиці, владика Михаїл (Колтун) звершив Архиєрейську Божественну Літургію у прокатердальному храмі св. свщмч. Йосафата м. Жовкви. Його Преосвященству співслужили настоятель храму о. Михайло Ткачів, о. Віталій Лупій та о. Тарас Головацький.

В часі Літургії о. Михайло зачитав Різдвяне послання Правлячого Архиєрея.

СВІТЛИНИ

В подячному слові єпископ звернувся до присутніх: "Христос народився у Вифлеємі, а сьогодні народжується у особі кожного з нас. Це таїнство над яким Пресвята Богородиця роздумувала, як Бог безсіменний народився в ній. Вона не знала мужа, а повила Бога через народження. Бог їй себе довірив, а Богородиця це зуміла прийняти, бо вона джерело ласки. Вона мала настільки довір'я в Бога, що ми молимося про таку віру і схиляємось перед такою вірою, хочемо щоб Він в нас народився. Господь йде щоб віднайти одну овечку і подарувати їй любов, подарувати свою присутність. Сьогодні свято нашого життя, коли Господь народжується в нашому серці.

Бажаю вам радості, щоб набратися теми для нашого життя. Щоб ми мали чим жити і з Богом творити нашу долю. Катехизм подає тему, що ми можемо з Богом, з ангелами і між собою укладати спілкування. Даруймо свою любов і заявімся, щоб Господь дарував свою радість і благословення. Щоб ми могли з Богородицею вітати новонародженого Христа у своєму тілі та у своєму житті. Щоб ми були церквою живою, молились за тих хто у пережиттях, молились за долю нашого народу".

Настоятель храму о. Михайло подякував за молитву та благословення владиці Михаїлу:  " Дякуємо за ваше батьківське слово, адже проповідування в Христа дає силу зрозуміти, пережити і відчути що Бог є зі мною. Творімо Церкву Христову і Царство Боже на землі передаючи свою віру".

Тажож владика привітав зі святом іменинників, які носять ім'я Йосиф та Марія.

Прес-служба єпархії  

 

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336