Пошук по сайту

Літній відпочинок дітей та молоді парафії Старих Бродів

Літній відпочинок для дітей і молоді Катехитичної школи Матері Божої Неустанної Помочі, що діє при церкві Собору Пресвятої Богородиці і святої первомучениці Теклі парафії Старих Бродів, розпочався 14 червня 2011 року. В духовно-розважальному відпочинку взяли участь близько ста дітей Катехитичної школи. Кожен день супроводжувався темою, до якої відповідно були підібрані конкурси, розваги та роздуми.

Розпочалися канікули темою «Діти – дітям», другого дня була тему «Духовний зріст для Божого Царства», третього – «Божа любов». Проводили духовні науки катехити: Вихор Ганна, Олеха Ірина, Кушпета Надія, Бешлей Оксана.

 

 

«Канікули з Богом» завершилися 16 червня. Діти весело провели час, маючи багато розваг і конкурсів, збагатились духовно і навчились жити у спільноті.

Наступний відпочинок відбувся 30 червня в таборовому містечку в Підгірцях, у якому взяла участь молодь Марійської дружини. Відпочинок розпочався Божественною Літургією в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці, у монастирі оо. Василіян, яку відправили о. Степан Макар, декан Бродівський та о. Іван Вихор, духовний провідник Марійської дружини. За час перебування у наметовому містечку молодь мала багато спортивних розваг та ігор, вони готували їжу на вогнищі і мали цікаві екскурсії.

Також їхній відпочинок супроводжувався духовним збагаченням. Отець Іван Вихор та катехити Марійської дружини Вихор Ганна і Олеха Ірина з учасниками таборового містечка проводили духовні науки на теми: “Хто я?”, “Що мені заважає бути щасливим?”, “Бути собою, прийняти себе”. Відбулись дискусії. Відпочинок для учасників залишився незабутнім і вражаючим.

З 4 липня члени катехитичної школи здійснили подорож у мальовничі краї Карпат, в «Резиденцію Синьогора» в с. Гута. Протягом відпочинку діти мали змогу оздоровитися фізично і духовно. Кожен ранок розпочинався Службою Божою, яку відправляли оо. Богдан і Іван Вихори.

Відпочинок супроводжувався реколекційними науками, які проводили о. Богдан Вихор і катехит Наталія Вихор. Кожного разу на науці була вибрана тема дня, до якої були відповідно підібрані конкурси, ігри, розваги та роздуми. Перший день розпочався з теми «Бог наше світло», другого дня була тема «Бог дає нам Марію», третього – «Бог дає нам батьків», четвертого - «Бог дає нам друзів» і п’ятого – «Подяка Богові».

Кожного дня діти мали різноманітні конкурси, які проводили катехит Наталя Вихор, п. Ірина Олійник та Іван Вихор - студент Львівської Духовної Семінарії. Також невід’ємною частиною відпочинку були щоденні руханки – банси. За сприятливої погоди учасники відпочинку ходили купатися на річку та мали цікаві екскурсії. Відпочинок завершився 9 липня 2011 року.

18 липня 2011 року діти відправилися з одного куточка Карпат в інший - в туристично-лікувальний комплекс «Арніка» с. Дубина Сколівського району.

Протягом всього таборування не доводилося скучати, бо програма була насиченою та водночас цікавою. Як і минулого відпочинку кожен ранок розпочинався з ранішніх молитов і Божественної Літургії, яку відправляли оо. Богдан і Іван Вихори. Учасники відпочинку мали духовні науки, які проводили їмость Наталя Вихор, їмость Ганна Вихор, Оксана Бешлей, Ірина Олійник. Усі науки мали свою тему дня, протягом якого діти мали відповідні до теми роздуми, розваги і конкурси. Дітям були запропоновані такі теми: «Господь – мій Бог», «Марія – наша мати», «Батьки – дарунок Божий», «Ми і наші друзі», «Примирення», «Вдячність Богові», «Бог промовляє до мене». Коли була сонячна і тепла погода, діти ходили купатися на річку Опір. Зазвичай у післяобідню пору учасники християнського табору мали різноманітні конкурси, спортивні, пізнавальні і творчі ігри, ходили на екскурсії. Відпочинок у «Арніці» закінчився 25 липня.



Час, який діти і молодь провели у літніх християнських таборах - незабутній та благодатний, адже він проведений з Богом. Немає кращого відпочинку, аніж провести час з користю не лише для тіла, але й для душі, яка у вирі буденних справ так потребує Бога.

Повідомила Марія Вихор

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336