Пошук по сайту

Молитвою відзначили ювілей «Львівської залізниці» у м. Броди

4 листопада 2011 року Львівська залізниця відзначала 150-літній ювілей. У цей день у храмі Воздвиження Чесного Хреста м. Бродів зібралися працівники Бродівської дистанції колії на подячний Молебен до Пресвятої Богородиці, який відслужив настоялеть храму о. Ярослав Царик. Співав молодіжний християнський ансамбль «Знамення».

Священик, звертаючись до залізничників, сказав: «150 років тому від столиці Австрійської імперії м. Відня до Галицької столиці - м. Львова прибув перший потяг. Люди цілими селами виходили дивитися на цього сталевого коня, як на диво тогочасного світу. Згодом, у 1866 році залізничну вітку було прокладено до м. Чернівці, а перший поїзд до м. Броди прибув у 1869 році».

Настоятель храму Чесного Хреста і голова комісії мирян Сокальсько-Жовківської єпархії о. Ярослав Царик привітав із цим великим ювілеєм усіх залізничників від Правлячого Архиєрея Сокальсько-Жовківської єпархії Владики Михаїла Колтуна та вручив Бродівській дистанції колії ювілейну книгу про Сокальсько-Жовківську єпархію. Від імені парафії Чесного Хреста кожен, хто був у храмі, отримав пам’ятку цієї святкової події урочистого подячного Молебня до Матері Божої. Завершилось свято многоліттям усім залізничникам.

Повідомив о. Ярослав Царик

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336