Пошук по сайту

У Забужжі духовні науки слухали як дорослі, так і діти

Перед Хрестопоклінною неділею, при церкві Св. Архистратига Михаїла села Забужжя Сокальського деканату, з благословення пароха о. Івана Пирога відбулись трьохденні реколекційні науки, які проводив о. Василь Городецький. Отець-реколектант голосив духовні науки як дорослим так і дітям.

Розпочалися дні духовної віднови з Хресної дороги, яку провадили діти та молодь парафії. Основною метою цього дійства – пережити дорогу Господа до Воскресіння через Голгофу. У спільній молитві взяли участь старші люди, учні школи, студенти, та маленькі діти. Читання Хресної дороги супроводжувалося співом дитячого хору, який почав діяти при парафії під керівництвом Надії Бокало.

Другого дня отець Василь Городецький прочитав цікаві та пізнавальні лекції для дітей. Вони стосувались Святого Таїнства Сповіді та Причастя. Він дав дітям поради щодо дотримання посту та дав відповіді на усі питання, які задавали присутні. На занятті панувала приязна атмосфера, діти були дуже задоволені тим, що відкрили для себе.

Усі три дні після спільної молитви о. Василь давав науки для парафіян. Вони були побудовані на основі притчі про блудного сина. Отець детально пояснював кожну з постатей у цій притчі - блудного сина, сина, що був увесь час при батькові та самого батька. Присутні зрозуміли, що на прикладі притчі про блудного сина, Господь розкрив нам таємницю безкінечної любові Бога до свого творіння, всепрощаючої любові батьків до дітей, любові кожного з нас до свого ближнього.

Повідомила Світлана Коляда
парафіянка з с. Забужжя

Офіційний медіаресурс
Сокальсько-Жовківської Єпархії УГКЦ
©2009–2023

Правлячий Єпископ: Кир Михаїл (Колтун)
Єпископ-помічник: Кир Петро (Лоза)

Контакти:
Адреса: 80300, м. Жовква, вул. Львівська, 7а
Телефон: 61-336